Uutiset 6.3.2014

Hannu Sahalle myönnettiin avustusta kanteletutkimukseen

Professori Hannu Saha ja hänen työryhmänsä saivat 26 000 euroa avustusta kanteletietokannan luomiseen. Suomen Kulttuurirahastosta myönnetään 100 000 euroa keskipohjalaiseen tieteeseen ja taiteeseen, joista Saha sai isoimman summan. Apurahoja Keski-Pohjanmaan alueelle on myönnetty myös muun muassa humanistisille tieteille ja näyttämötaiteelle.

Asiasta uutisoi yle.fi

Vetelissä aloitetaan opettajien yt-neuvottelut

Vetelin sivistyslautakunta päätti aloittaa opettajien yt-neuvottelut. Lautakunnan tiedotteen mukaan perus- ja lukio-opetuksen oppilasmäärät ovat vähentyneet, minkä vuoksi aiotaan muun muassa lakkauttaa sellaisia lukion virkoja, joihin ei ole tarjolla riittävästi opetustunteja.

Asiaa on valmistellut sivistyslautakunnan puheenjohtajan johtama työryhmä. Tavoitteena on opetuksen laadun turvaaminen niin, että aineita opettaisivat jatkossa vain pätevät opettajat.

Aiheesta lisää Keskipohjanmaan nettisivuilla

Vladimir Putin piti tiedotustilaisuuden Ukrainan kriisistä

Venäjän presidentti Vladimir Putin piti tiistaina tiedotustilaisuuden koskien Ukrainan kriisiä. Putinin mukaan Ukrainassa on tapahtunut laiton vallankaappaus ja hän kokee, että Venäjällä on oikeus suojella Ukrainan venäläisiä kansalaisia ja venäjänkielistä kansaa. Venäjä ei Putinin mukaan aio hyökätä Ukrainaan, mutta ei myöskään sulje tätä mahdollisuutta pois.

Asiasta lisää Helsingin sanomien verkkosivuilla