Uutiset 6.3.2012

Musiikkilukiolaisia Kultainen Harmonikka -kilpailussa

Kultainen Harmonikka on joka vuosi vuodesta 1983 lähtien järjestetty Suomen viihdeharmonikansoiton mestaruuskilpailu. Kilpailu on 15-35 -vuotiaille soittajille. Kilpailun semifinalistit on valittu nauhojen perusteella, ja semifinaali käytiin risteilyllä, jolla tuomaristo valitsi finalistit.

Semifinaaleihin pääsivät myös nykyinen musiikkilukiolainen Julia Suihkola ja entinen musiikkilukiolainen Tuomas Mäkelä. Risteilyltä jatkoon finaaliin pääsi Julia Suihkola.

Kilpailu huipentuu Sata-Häme Soi -juhlilla, 4.7.2012. Finaalin voittaja edustaa Suomea kansainvälisessä Primus Ikaalinen -kilpailussa.

Kulttuurirahaston apuraha Koppille

Suomen Kulttuurirahasto myönsi Kaustisen musiikkilukion laulunopettajalle Eeva-Maria Koppille  9000 euron apurahan. Apuraha on taiteelliseen työskentelyyn. Kopp on virkavapaalla työstään laulunopettajana ja valmistautuu parhaillaan debyyttiin Suomen Kansallisoopperassa Sofi Oksasen palkittuun romaaniin perustuvassa, Jüri Reinveren säveltämässä oopperassa Puhdistus. Oopperan ensi-ilta on 20. huhtikuuta.

Frigg-yhtye ehdolla kansainvälisen musiikkipalkinnon saajaksi

Suomalais-norjalainen Frigg-yhtye on ehdolla About.com World Music Readers’ -palkinnon voittajaksi. Frigg soittaa kansanmusiikkia, ja yhtyeeseen kuuluu useita Kaustisen musiikkilukion entisiä opiskelijoita, kuten Antti Järvelä, Alina Järvelä, Tommi Asplund ja Tero Hyväluoma, sekä myös kaustislaiset juuret omaava Esko Järvelä.

Frigg on ehdolla World Music Torchbearer Award -kategoriassa. Torchbearer award, eli suomennettuna Soihdunkantaja-palkinto on palkinto artistille tai yhtyeelle, joka tekee tärkeää ja hienoa työtä lisäämällä oman taiteellisen osaamisensa perinteiseen musiikkilajiin, ja joka näin pitää ”kulttuurin liekin elossa.” About.com sivuilla voi äänestää suosikkiyhtyeensä voittoon.

Yhteishaku jatkuu

Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaku jatkuu edelleen. Musiikkilukioon ja muihin ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen oppilaitoksiin voi hakea 16.3.2012 asti.

Teksti: Aune Sanz