Uutiset 23.1.2014

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto uudistuu

Vuoden alussa uudistettu organisaatio laittaa Keski-Pohjanmaan opiston kaikki yksiköt saman nimen alle. Kaikki kuusi opistoa kattavat yhteensä 2270 opiskelijaa, ja ne sijaitsevat Kokkolassa, Kannuksessa, Toholammilla, Kaustisella ja Perhossa.

Aiheesta uutisoi Keskipohjanmaa.

Kaustisen musiikkilukiolle laadittiin strategia

Kaustisen musiikkilukiolla on nyt vuoteen 2018 tähtäävä strategia. Strategiatyötä on tehnyt työryhmä, johon on kuulunut musiikkilukion henkilöstöä ja ulkopuolisia asiantuntijoita. Strategia määrittelee musiikkilukion perustehtäviksi olla opiskelijoille laadukas oppimisympäristö sekä yhdistää musiikki- ja lukio-opinnot tulevaisuutta varten. Tavoitteena on myös laajentaa opiskelijamäärää vähintään kahdensadan oppilaan lukioksi sekä panostaa uudistumishakuisuuteen, tavoitteellisuuteen, verkostoitumiseen ja vetovoimaisuuteen.

Asiasta lisää Kaustisen musiikkilukion kotisivuilla.

Kaustisen kamarimusiikkiviikko alkaa jälleen

26. tammikuuta lähtien Kaustisen kamarimusiikkiviikko tarjoaa taas runsaasti konsertteja ympäri Kaustista. Musiikkilukion konsertti aloittaa viikon sunnuntaina, minkä jälkeen elävää musiikkia voi kuulla muun muassa Kaustinen-salissa, Kaustisen kirkossa, ravintola Pelimannissa sekä Musiikkilukion salissa. Kamarimusiikkiviikon teemasäveltäjä tänä vuonna on Pehr Henrik Nordgren, kamarimusiikkiviikon perustaja. Tammikuussa tuli kuluneeksi 70 vuotta hänen syntymästään, joten kamarimusiikkiviikolla kuullaan monia PH Nordgrenin sävellyksiä eri taiteilijoiden tulkitsemina.

Lähde: Kaustisen kamarimusiikkiviikko

Teksti: Maija Lumiaho