Uutiset 22.5.2014

Kaustisen musiikkilukiosta 44 uutta ylioppilasta

Kaustisen musiikkilukiosta valmistui tänä keväänä 44 ylioppilasta, joista kaikki ovat suorittaneet tutkintonsa loppuun tämän kevään ylioppilaskirjoituksissa ja saavat lukion päättötodistuksen. Ylioppilaiden joukossa on myös kaksi yhdistelmätutkinnon suorittanutta. Opiskelijoita oli yhteensä 19 eri paikkakunnalta. Uusien ylioppilaiden nimet löytyvät Kaustisen musiikkilukion nettisivuilta.

Yo-juhlaa vietetään Kaustisen Kansantaiteenkeskuksessa lauantaina 31.5.2014 klo 10.

Musiikilukion opettajien tehtäviin ja virkoihin paljon hakijoita

Kaustisen kunnassa oli haettavana 11.8.2014 alkaen musiikkilukion opettajien tehtäviä ja virkoja, joiden hakuaika päättyi viime viikon perjantaina. Hakijoita musiikin lehtorin virkaan oli 14, matematiikan, fysiikan ja kemian lehtorin virkaan 16, englannin lehtorin vuorotteluvapaan sijaisuuteen 16, biologian ja maantiedon tuntiopettajan tehtävään 13, sekä ruotsin ja englannin tuntiopettajan tehtävään 7.

Valinnat tehdään toukokuun lopulla.

Kansanmusiikkijuhlat tuovat Kaustiselle tuhansia pelimanneja

Kaustisen kansanmusiikkijuhlille on ilmoittautunut noin 400 pelimanniryhmää, mikä on useita kymmeniä enemmän kuin viime vuosina. Tulevan kesän kansanmusiikkijuhlille arvioidaan saapuvan yhteensä jopa 3500 pelimannia. Kahden vuoden aikana pelimannien määrä on noussut noin viidelläsadalla. Pelimanneiksi lasketaan soittajat, laulajat ja tanssijat, jotka ovat mukana niin sanotusti pelimanniehdoin eli soittamisen, tanssimisen ja laulamisen ilosta, ilman rahallista korvausta. Esiintyjät saavat festivaalipassin sekä etuja majoituksen ja ruoan suhteen.

Pelimannimusiikki soi Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla 7.-13.7.2014.

Lisätietoa pelimanneista ja Kaustisen kansanmusiikkijuhlista löytyy festivaalien nettisivuilta