Uutiset 22.3.2012

Yhteishaku toisen asteen oppilaitoksiin päättyi

16. maaliskuuta päättyi yhteishaku toisen asteen oppilaitoksiin. Seuraavaksi hakemukset käsitellään, ja kesäkuussa hakijat saavat päätöksen opiskelijaksi ottamisesta kirjallisina postitse.

Muutosta päätökseen voi hakea valittamalla aluehallintovirastoon viimeistään 14 päivää siitä, kun valinnoista on annettu tieto hakijoille.

Koulutuksen järjestäjälle on ilmoitettava opiskelupaikan vastaanottamisesta viimeistään 28. kesäkuuta.

Kaustisen Folk Music Festivalin 2012 ohjelma julkistettiin

Kesän Kaustisen Folk Music Festivalin 2012 ohjelma on julkistettu. Pro Kaustinen Oy järjestää tämän vuoden festivaalit, jotka ovat 45:nnet laatuaan. Kansanmusiikkijuhlat järjestetään 9.-15. heinäkuuta. Ohjelmatuotannosta vastaavat Antti Järvelä ja Antti Paalanen.

Teemoina ovat tänä vuonna kantele, Häme ja Skandinavia. Avajaispäivänä esiintyvät muun muassa vuoden yhtye, Siba folk big band, Frigg sekä M.A. Numminen & Pedro Hietanen.

Tiistai on perhepäivä, jolloin kuullaan lapsiesiintyjiäkin, kuten Näppäreitä. Keskiviikkona on vuorossa Maailmojen kaustinen, ja silloin esiintyy paljon kansainvälisiä artisteja.

Festivaalit jatkuvat edelleen Kaustisen päivällä, Keski-Pohjanmaan päivällä ja Nostalgiaa-päivällä. Kaustinen Folk Music Festival päättyy sunnuntaina jumalanpalvelukseen.

Myös Kaustisen musiikkilukio on mukana festivaaleilla omin konsertein.

Tarkempi käsiohjelma ilmestyy kesäkuussa.

Rehtori julkaisee blogia

Kaustisen musiikkilukion rehtori Taina Lehtonen on alkanut julkaista blogia, jossa hän pohtii ajankohtaisia oppimiseen ja koulutukseen liittyviä kysymyksiä. Ensimmäinen blogin otsikko on ”Miksi kouluun oppimaan?” Blogia voi lukea musiikkilukion sivuilta www.musiikkilukio.net

Teksti: Aune Sanz