Uutiset 20.3.2014

Kokkola saa ensimmäisen Näppärikurssinsa

Musiikkikasvatusguru Mauno Järvelän kehittämä näppärimenetelmä ja valtavan suosion saaneet näppärikurssit ovat olleet Kaustisella tuttu juttu jo vuosia. Järvelä ja jo aikuisiksi ehtineet alkuperäiset näppärit ovat pitäneet kursseja myös esimerkiksi Porvoossa ja Paraisilla, mutta oman maakunnan pääkaupungissa Kokkolassa ei kursseja aiemmin ole järjestetty.

Viikonloppuna 22.-23. maaliskuuta Keski-Pohjanmaan konservatoriolla pidettävälle Kokkolan ensimmäiselle näppärikurssille odotetaan noin paria sataa soittajaa ja laulajaa 4-vuotiaista aikuisiin. Mukana on runsaasti jousisoittajia kuten viulisteja, sellistejä ja basisteja, ja soitinvalikoimassa on myös harmonikka, kantele ja vaskisoittimia.

Mauno Järvelä on tulossa mukaan, mutta päävastuun kurssin vetämisestä kantaa Anni Järvelä.

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa ja Keskipohjanmaa (18.3.2014)

Kaustinen Folk Music Festivalin ohjelma julkistettiin

7.-13.7. vietettävät Kaustisen kansanmusiikkijuhlat järjestetään jo 47. kerran. Ohjelmasta löytyy monipuolisesti niin kotimaista kuin ulkomaalaistakin musiikkia. Kotimaisia artisteja edustavat mm. juuri kolme Emma-palkintoa saanut J. Karjalainen, lauluntekijä Jarkko Martikainen uuden Luotetut miehet -yhtyeensä kanssa sekä 30-vuotisjuhlakiertueensa Kaustisella avaava Finlanders. Lisäksi festareilta voi löytää esimerkiksi Timo Rautiaisen juontamassa Iholla- konserttisarjan koontikonsertteja.

Kansanmusiikin huippuja festareilla edustamassa ovat mm. uutta pelimannimusiikkia soittava Frigg ja huuliharppuorkesteri Sväng sekä Teosto-palkintoehdokas ja Etno-Emman voittaja Juuri & Juuri. Kaustislaisia pelimanniyhtyeitä edustaa mm. Kaustisen purppuripelimannit.  Kansainvälisyyttä juhlille tuovat Sahelin savanneilta saapuva nomadiyhtye Etran Finatawa sekä ruotsalainen folkrockin legenda Hoven Droven.

Lisätietoja ohjelmasta löytyy osoitteesta kaustinen.net.

Lähde: Kaustinen Folk Music Festival