Uutiset 17.4.2014

Blondin ensi-ilta lähestyy

Kaustisen musiikkilukion Blondi-musikaalin ensi-ilta on Kansantaiteenkeskuksessa lauantaina 26. huhtikuuta klo 19.00. Musikaalin kuusi muuta esitystä ovat ensi-illan jälkeisellä viikolla. Musikaalin on ohjannut Aku-Petteri Pahkamäki, ja siinä on mukana yhteensä 116 lukiolaista, joista lavalla näkyy 86.

Tänä vuonna mukana on ollut myös apulaisohjaaja Maria Haapanen, ja koreografiat on tehnyt musiikkilukiosta viime keväänä kirjoittanut Anette Raukola. Blondi-musikaali perustuu Amanda Brownin samannimiseen romaaniin sekä Metro-Goldwyn-Mayerin Blondin kosto -elokuvaan. Lippuja esityksiin voi varata osoitteesta lipputoimisto.fi.

Lisätietoja musiikkilukio.net


Otto Kentalalle 2 000 euron apuraha

Kaustisen musiikkilukion toisen vuosikurssin opiskelija Otto Kentala sai Suomen Kulttuurirahaston Keski-Pohjanmaan rahastolta 2 000 euron apurahan klassisen kitaran konserttisarjan toteuttamiseen Halsualla, Vetelissä ja Kaustisella. Suomen Kulttuurirahaston Keski-Pohjanmaan rahasto jakoi huhtikuussa apurahaa yhteensä 370 000 euroa 51 saajan kesken. Apurahoista eniten eli 30 prosenttia myönnettiin säveltaiteisiin.

Lisäksi apurahoja saivat muun muassa musiikkilukion entinen opiskelija, näyttelijä Oona Airola Neljä sisarta -kesäteatteriproduktion toteuttamiseen ja musiikkilukion koulusihteeri, tradenomi Ira Korkala ja työryhmä kansantanssiteoksen valmistamiseen.

Uutisen lähteenä Yle Keski-Pohjanmaa


Ykspihlajan kulttuuriviikolle Paleface ja Tuure Kilpeläinen

Kokkolan Ykspihlajan kulttuuriviikolla 18.-28. heinäkuuta voi jälleen nähdä monipuolista ohjelmaa kuten musiikkia ja teatteria. Paikallisen ohjelman lisäksi kulttuuriviikolla esiintyvät muun muuassa Paleface ja Tuure Kilpeläinen. Luvassa on myös ilmaisohjelmaa, kuten Avoimet pihat -sarja, jossa vieraillaan erilaisissa pihlajalaisissa pihoissa. Niin lapsille kuin aikuisille on tarjolla teatteria, työpajoja ja musiikkia. Kulttuuriviikolla päivät avaa yhteinen aamujumppa Potinrannan puistossa.

Ykspihlajan kulttuuriviikon järjestää Meidän Yxpila Osuuskunta.

Asiasta uutisoi Keskipohjanmaa-lehti