Tuki ry tukee musiikkilukiolaista

Tellervo Pakkala kertoo, mitä Musiikkilukion Tuki ry:n tehtäviin kuuluu.
Tellervo Pakkala kertoo Musiikkilukion Tuki ry:n toiminnasta.

Kaustisen musiikkilukion Tuki ry pyrkii parantamaan opiskelijoiden viihtyvyyttä ja vaikuttamaan opiskeluympäristöön.  Yhdistyksen puheenjohtaja Tellervo Pakkala kertoo, millä tavoin yhdistys edistää musiikkilukiolaisten arkea ja opiskelua.


Kaustisen musiikkilukion Tuki ry on toiminut lukiossa jo pitkään. Tellervo Pakkala arveleekin, että yhdistyksen toiminta korvaa tavanomaisen vanhempainyhdistyksen.

Yleensä Tuki ry:n hallitukseen kuuluvat jäsenet ovat yhteydessä myös lukion toimintaan. Jäsenen kausi kestääkin yhtä kauan, kuin oma lapsi opiskelee koulussa. Hallitus pyritään myös kokoamaan lähellä asuvista jäsenistä.

– Tällä hetkellä jäseniä on Halsualta, Vetelistä ja Kaustiselta, puheenjohtaja Tellervo Pakkala tiivistää.

Tärkeäksi henkilöksi Tuki ry:ssä Pakkala nostaa Kirsti Kalliokosken, joka toimii hallituksessa sihteerinä ja kaikenlaisena järjestelijänä. Myös rahastonhoitaja Ari Koivisto on tärkeässä tehtävässä yhdistyksessä.

– Muita jäseniä ovat Jari Teirikangas, Anni-Mari Kentala, Raila Paavola ja Jaana Jylhä-Laide, puheenjohtaja Pakkala luettelee. Koulun puolesta mukana ovat tällä hetkellä rehtori Taina Lehtonen ja oppilasedustaja Heli Hästbacka.

Tuki Ry:n kokouksissa käsitellään musiikkilukiolaisille tärkeitä asioita.
Tuki ry:n kokouksissa käsitellään musiikkilukiolaisten arkea edistäviä asioita.

Kaustisen musiikkilukion Tuki ry:n toiminta on suhteellisen säännöllistä. Tuki ry nimensä mukaisesti tukee ja avustaa opiskelijoita stipendien ja matka-avustusten muodossa. Yhdistys on aktiivisesti mukana myös musiikkiteatteritoiminnassa.

– Valmistamme iltapalaa opiskelijoille ensi-illaksi ja myös muina iltoina musikaaliviikolla, Tellervo Pakkala kertoo.

Tuki ry rahoittaa Blondi-musikaalin käsiohjelman hankkimalla siihen mainokset. Tänä vuonna yritykset ovat lähteneet ahkerasti tukemaan musiikkilukion produktiota ja laittanee ilmoituksia käsiohjelmaan.

Tuki ry:n toiminta näkyy myös käytännössä.

– Meidän vakioksemme on muodostunut oppilaskonserttien kahvittaminen, minkä lomassa saattaa olla arpajaisia oman toiminnan tueksi, Pakkala naurahtaa.  Yhdistys on hankkinut myös huonekaluja  ja valaisimia oppilaskunnan huoneeseen.

Tellervo Pakkala on ollut mukana Tuki ry:n toiminnassa nyt kolme vuotta. Hän on ehtinyt miettiä myös jatkoa.

– Viestintää kannattaa parantaa ja tehdä Tuki ry tunnetummaksi. Yhteistyötä vanhempien kanssa pitää laajentaa, Pakkala visioi. Puheenjohtaja kaipaisi myös lukion sivulle enemmän tietoa yhdistyksen toiminnasta.

Viime syksynä yhdistys auttoi uusia opiskelijoita alkuun, jakoi asuntoloihin keittokirjoja ja järjesti kokkauskurssin. Pakkalan mielestä Tuki ry:n ydin piileekin siinä, että se pääsee vaikuttamaan opiskelijan arkeen.

Haastattelu ja kuvat: Daalia Kontio
Teksti: Heli Hästbacka