Talven taikaa muskarikurssilta

Annina Pihlajamaa ja Essi Valo esiintyivät Talven taikaa -konsertissa.

Musiikkileikkikoulun ohjaamisesta kiinnostuneilla oli helmikuussa mahdollisuus osallistua Susanna Kentalan muskarikurssille. Musiikkilukion toisen vuosikurssin opiskelija Satu Valkama osallistui muskarikurssille ja oli mukana järjestämässä kurssin huipentumaa, Talven taikaa -lastenkonserttia.

Kurssi koostui pääosin musiikkileikkikoulun laulujen opettelemisesta, laulamisesta ja leikkimisestä. Sadun mukaan opetusjaksoon liittyi myös teoriaa: käytiin läpi, kuinka ohjata lapsia, ja mitä musiikkileikkikoulu voi sisältää laulun ja leikin lisäksi.

Musiikkileikkikoulun ohjaaminen ei Sadusta tunnu vaikealta. Ohjaaja itse on tärkeimmässä roolissa. Hänen täytyy osata heittäytyä leikkikoulun tunnelmaan. Tietysti muskarilaulut ja eri tavat musiikin opettamisessa on hyvä tuntea.

Kurssin huipentuman, Talven taikaa -lastenkonsertin teemana oli talvi. Konsertti kertoi tarinan pupujussista ja eteni musiikkipainoitteisesti laulujen avulla.

– Pyrimme konsertissa ottamaan lapset mukaan ja välittämään heille talven taikaa, Satu kertoo hymyillen.

Jotta voisi toimia musiikkileikkikoulun ohjaajana, Sadun mukaan ei tarvitse olla erityisen musikaalinen. Musiikkileikkikoulun laulut pitää osata ja täytyy tietää, mitä tekee. Tärkeintä on positiivinen mieli ja mukaan heittäytyminen, kaikki muu tulee myöhemmin.

– Aion pyrkiä yliopistoon opiskelemaan lastentarhanopettajaksi, joten kurssista oli varmasti hyötyä. Opin paljon uusia asioita, ja kurssi oli kokonaisuudessaan oikein hyvä, myös lapsikuorossa työtä tehnyt Satu kertoo.

Musiikkilukiossa järjestetään aika ajoin erikoiskursseja, joiden monipuolisuuteen Satu on tyytyväinen. Hänestä olisi mielekästä osallistua monille kursseille enemmänkin, mutta ne vievät paljon aikaa lukio- ja musiikkiopintojen ohella.

– Kursseja järjestetään nytkin riittävästi, mutta lisäkään ei olisi haitaksi, kertoo Satu.

Muskariorkesterilaisia

Haastattelu: Anna Airola

Teksti: Kristiina Poranen

Kuvat: Hanna Kattilakoski ja Hilkka Rauhala

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *