SLL ajaa lukiolaisten etua

Pohjanmaan piirin vuoden 2011 edunvalvoja Anne Kantola.

Suomen Lukiolaisten Liitto on uskonnollisesti ja poliittisesti liittoutumaton lukiolaisten etu-, palvelu- ja harrastejärjestö. Liiton tarkoitus on ajaa lukiolaisten etuja. Tavoitteena on mm. päivittää lukiokoulutus 2010-luvulle ja edistää lukiolaisten jatko-opinto- ja uramahdollisuuksia.

Valtakunnallista työtä tekee SLL:n liittohallitus Helsingissä. Puheenjohtajisto vierailee myös keskustelemassa eduskuntatalossa ja osallistuu lautakuntien kokouksiin.

Suomessa on 10 eri piirijärjestöä ja kullakin  oma piirihallitus, joka vastaa paikallisella tasolla edunvalvonnasta. Kaustinen kuuluu Pohjanmaan piiriin, jonka vuoden 2011 edunvalvojana toimii lukiomme abiturientti Anne Kantola.

Joka vuosi järjestetään liittokokous, jossa päätetään vuoden tavoitteet ja liiton kannat. Kokouksessa keskustellaan ja äänestetään esimerkiksi, siitä mikä on liiton kanta pakollisiin ruotsin opintoihin lukiossa. Liittokokouksessa valitaan myös uusi liittohallitus. Nykyiseen, marraskuussa valittuun liittohallitukseen kuuluu mikkeliläinen puheenjohtaja Veera Svahn, varapuheenjohtajat Kristian Kyllönen ja Emma-Stina Vehmanen sekä kahdeksan muuta hallituksen jäsentä.

Suomen Lukiolaisten Liitto ei ainoastaan valvo lukiolaisten etuja, vaan tarjoaa myös harrastusmahdollisuuksia. Liitto järjestää useita valtakunnallisia ja paikallisia tapahtumia lukiolaisille, kuten Water-oppilaskuntafestivaalit ja Oppilaskuntien Get together -koulutuksia.

Lisätietoa Suomen Lukiolaisten Liitosta, opiskelijakortista ja sen eduista löytyy osoitteesta www.lukio.fi.

Teksti ja kuva: Lotta Pohjola