Rakkaustisen uutiset 15.12.

Mauno Järvelästä Sibelius-Akatemian kunniatohtori

Kaustislainen muusikkko ja musiikkipedagogi Mauno Järvelä on kutsuttu Sibelius-Akatemian kunniatohtoriksi. Sibelius-Akatemian hallitus on kutsunut ensi kesäkuun tohtori- ja maisteripromootioon seitsemän kunniatohtoria.

Suomesta arvon saavat Järvelän lisäksi säveltäjä Magnus Lindberg ja kapellimestari Jukka-Pekka Saraste.

Kunniatohtorin arvo voidaan myöntää henkilölle, joka on erityisen ansioitunut esimerkiksi luovan tai esittävän säveltaiteen tai musiikkipedagogiikan alalla.

Kaustisen elokuvateatteri sai avustuksen digitalisointiin

Suomen elokuvasäätiö on myöntänyt Kaustisen elokuvateatteri Kinolle 50 000 euron avustuksen digitalisointiin. Samalla Kaustisen elokuvateatteri muuttaa Kansantaiteenkeskukseen.

Elokuvasäätiön näkemyksen mukaan nykyinen Kino ei tulevaisuudessa täytä elokuvatoiminnan kehittämiselle asetettuja vaatimuksia. Digitalisointituki Kaustiselle mahdollistui, koska Kansantaiteenkeskus tarjoaa elokuvasäätiön mielestä vakuuttavat puitteet elokuvatoiminnalle.

Kaustinen avustaa festivaaleja

Kaustisen kunnanvaltuusto päätti tiistaina tukea Kaustisen Kansanmusiikkifestivaalien järjestämistä 210 000 eurolla. Samalla valtuusto antoi kunnanjohtajalle valtuudet maksaa ensi kesän juhlien järjestelyistä vastaavalle Pro Kaustinen -yhdistykselle 30 000 euron avustuserän heti.

Teksti: Wille Suomalainen

Lähteet: http://yle.fi/alueet/keski-pohjanmaa/, http://kp24.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *