Uutiset 6.12.2012

Kaustisen uuden elokuvateatterin avaus siirtyy vuodelle 2013

3D-elokuvat ja digitekniikka ovat tulossa Kaustiselle Kansantaiteenkeskukseen. Uuden teatterin avajaisia odoteltiin tälle vuodelle, mutta asennustyöt kuitenkin viivästyivät, ja avajaisia vietetään alkuvuodesta 2013.
Vanhan Kinon sijasta elokuvia siis katsellaan alkuvuodesta lähtien Kansantaiteenkeskuksessa. Kansantaiteenkeskuksen Kaustinen-sali on monikäyttöinen, eikä kunnan sivistysjohtaja Jorma Harju näe syytä miksei se sopeutuisi elokuvienkin näyttämiseen. Harju kertoo, että akustiikan puolesta sali on mitä parhain, ja teatteria on työstämässä alan ammattilaisia.
Vanha Kaustisen Kino jatkaa elokuvakerhokäytössä, vaikka elokuvien ensisijainen näyttäminen siirtyykin kansantaiteenkeskukseen.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä YLE Keski-Pohjanmaa.

Sofi Oksaselle myönnettiin Pro Finlandia -mitali

Kirjailija Sofi Oksaselle on myönnetty Suomen leijonan Pro Finlandia -mitali. Mitalit jaetaan itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta yhteensä kahdelletoista taiteilijalle. Oksasen lisäksi mitalin saa mm. säveltäjä Magnus Lindberg ja muotitaiteilija Rita Falla.

Asiasta uutisoi YLE Keski-Pohjanmaa.

Taiteen valtionpalkinnot on jaettu

Taiteen valtionpalkinnot jaettiin tänä vuonna sanoittaja/säveltäjä Heikki Salolle, Piknik Frequency Ry:lle ja Saamelaistaiteen tukiyhdistykselle. 15 000 euroa suuruiset palkinnot luovutti Suomen kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki.

Palkitsijat luonnehtivat Saloa monitahoisen ja tasokkaan tuotantonsa ansiosta yhdeksi sukupolvensa keskeisimmäksi tekstintekijäksi. Piknik Frequencyn järjestämä Pikseliähky-festivaali on kasvanut vuosien varrella pienestä tapahtumasta merkittäväksi kansainväliseksi festivaalisarjaksi.  Saamelaistaiteen tukiyhdistys on järjestänyt vuodesta 1999 Inarissa alkuperäiskansojen elokuvafestivaalia, jossa nähdään saamelaisten ja muiden alkuperäiskansojen elokuvia.

Asiasta uutisoi Yle Keski-pohjanmaa

Hairspray-musikaalin liput tulevat myyntiin

Kaustisen musiikkilukion tämän vuoden musikaaliproduktion, Hairsprayn liput tulevat myyntiin 10. joulukuuta kello 12. Lippuja myy Lipputoimisto. Ensi-iltansa musikaali saa 13.4.2013 Kaustisen Kansantaiteenkeskuksessa. Lisätietoja musikaalista ja lipuista saa musiikkilukion nettisivuilta www.musiikkilukio.net

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *