Oikeusministerin vieraana Säätytalolla

Musiikkilukion abiturientti Hanna Pulkkinen ja lehtori Jukka Laakkonen vierailivat tiistaina 9.5. oikeusministeri Antti Häkkäsen kutsumana Helsingissä. Kaustisen musiikkilukio on tänä keväänä ollut mukana oikeusministeriön Suomi 100v-blogikirjoitussarjassa, jossa opiskelijat ovat kirjoittaneet perustuslaista. Tapaamisella juhlistettiin kirjoitussarjan valmistumista. Blogiin kirjoittivat Kaustisen musiikkilukion lisäksi lukiot Lahdesta, Lappeenrannasta, Mikkelistä ja Espoosta.

Hanna Pulkkinen kertoo, että tilaisuuden aluksi lukiolaisille ja opettajille esiteltiin Säätytaloa, ja sen jälkeen he osallistuivat ministerin kanssa lounaalle. Pulkkinen istui samassa pöydässä ministeri Häkkäsen kanssa.

– Hän vaikutti hyvin asiantuntevalta ja motivoituneelta työhönsä. Hän oli myös kiinnostunut nuorten asioista, antoi esimerkiksi vinkkejä opiskelupaikan hakuun.

Yhteisissä keskusteluissa puhuttiin mm. nuorten yrittäjyydestä. Blogisarjasta ministeri totesi, että on hyvä, että nuoret ovat aktivoituneet ajattelemaan asioita.

Pulkkisen ja Anna-Sofia Tastulan kirjoitus julkaistiin blogissa tammikuussa. Se käsitteli perustuslakia elintarvikkeena. Pulkkinen kertoo, että ohjeeksi oli annettu keksiä kreisi lähtökohta asiaan.

– Ajattelimme, että keksitään jokin syvä metafora, ja sitten aloimme miettiä, mitä asiaa voisi verrata perustuslakiin. Elintarvike nousi esiin, kun keksimme, että tuoteselosteessa annetaan samalla tavalla rajoituksia ja suosituksia kuin laissakin.

Perustuslaki voidaan pitää korkealentoisena asiana, mutta kun se rinnastetaan arkipäiväiseen asiaan, sen näkee uudella tavalla.

Pulkkisen mukaan blogin kirjoittaminen oli hieno ja avartava kokemus. Siinä oli perehdyttävä asiaan perusteellisesti ja mietittävä asioita todella.

– Se vahvisti motivaatiota hakea kauppakorkeakouluun. Tuntuu, että siellä on energistä ja tekemisen meininki.

 

Teksti: Anni Saari
Kuva: Oikeusministeriö