Musikaalimuusikot

Liisa-Maria Koskela ja Roope Hietala tahtovat tehdä parhaansa Blondi-musikaalin orkesterissa.
Liisa-Maria Koskela ja Roope Hietala tahtovat tehdä parhaansa Blondi-musikaalin orkesterissa.

Kaustisen musiikkilukion Blondi-musikaali työllistää lavalla näkyvien näyttelijöiden lisäksi myös paljon muita lukiolaisia: muun muassa bändin, joka vastaa kokonaisuudessaan esitysten musiikeista. Topi Pajalan haastateltavana oli kaksi yhtyeessä soittavaa opiskelijaa, Liisa-Maria Koskela ja Roope Hietalaa.

Liisa-Maria Koskela soittaa kokoonpanossa sekä pasuunaa että viulua. Roope Hietalan instrumenttina on basso. Heidän lisäkseen musikaalibändissä on kaksi kosketinsoittajaa, kitaristi, rumpali ja kaksi saksofonistia.

Koskelan mielestä Blondin kappaleet ovat hauskoja soitettavia.

– Tässä biisit ovat tosi erilaisia kuin ne, joihin on tottunut esimerkiksi jazz-bändissä, hän miettii.

Roope Hietala sanoo, että kappaleet eivät ole erityisen vaikeita, mutta niiden sävellajit vaihtuilevat ikävästi, joten nuottien lukeminen on paikoittain hieman rasittavaa.

– Kappaleissa on myös paljon sellaisia soittimia, joiden soittajia meillä ei täällä Kaustisella ole. Esimerkiksi trumpetti on monessa kappaleessa tosi tärkeässä osassa, mutta sen osuudet täytyy soittaa esimerkiksi syntikalla, vaikka se ei tietenkään kuulosta yhtä hyvältä, Hietala lisää.

Bändi harjoittelee kerran viikossa, ja sen lisäksi soittajat treenaavat omia osuuksiaan vapaa-ajalla. Koskelan ja Hietalan mielestä musikaalibändissä soittaminen eroaa muista bändeistä siten, että harjoituksiin ei voi mennä vain soittelemaan – homma täytyy ottaa tosissaan.

– Kyllä minä ainakin harjoittelen tosi paljon omalla ajalla ja pyrin siihen, että yhteisissä harjoituksissa biisit menevät hyvin, Liisa-Maria Koskela toteaa.

– Minä toivon, että se ei jää ainakaan meistä kiinni, tuleeko musikaalia vai ei. Toivon myös, että bändissä olisi hauska soittaa ja että hommat hoituisivat. Musikaalibändissä luultavasti oppii itsekin paljon soittamisesta, kun pääsee soittamaan erilaisella porukalla ja saa säestää musikaalia, Roope Hietala summaa.

Haastattelu: Topi Pajala
Kuva: Maija Lumiaho
Teksti: Emmi Rauhamäki