Musikaali antaa bändille haasteita

Lyö kaikkea.

Kaustisen musiikkilukion vuoden 2012 musiikkiteatteriproduktiona on West Side Story. Leonard Bersteinin sävellys tarjoaa todellisen haasteen musiikkiteatterin bändille. Bernstein on tunnettu vaikeiden sävellajien ja  haasteellisen musiikin tekijänä.

Olemme harjoitelleet bändin kanssa tähän mennessä viisi kertaa. Alkuun olemme jo päässeet, mutta tekemistä silti riittää. Varsinkin teoksen ensimmäiset biisit ovat osoittautuneet rytmillisesti vaikeiksi.

Bändin ohjauksesta vastaa kitara- ja bändiopettaja Rasmus Tammik. Itse heiluttelen harjoituksissa tahtipuikkoa kapellimestarina. Bändiin kuuluu 10 soittajaa. Kokoonpanosta löytyy rummut, saksofoni, huilu, kitara, viuluja ja kosketinsoittimet. Tällä hetkellä harjoituksia on kerran viikossa, mutta jo ennen vuoden vaihdetta tahti nopeutuu. Kohti kevättä mentäessä harjoitusaikataulu  tiivistyy ja stressitaso nousee.

Tämä on itselleni kolmas musikaali musiikkilukiossa. Kevään kohokohtana on ensi-iltaviikko, jolloin koko musiikkiteatteriporukka harjoittelee Kaustisen Kansantaiteenkeskuksessa aamusta iltaan. Tuon viikon aikana produktion eri osat osat sulautuvat yhdeksi mahtavaksi musikaaliksi. Viikko vaatii rautaisia hermoja ja stressinsietokykyä, mutta palkinto on luvassa ensimmäisen näytöksen alkaessa lauantai-iltana 28.4.2012 klo 19. 

Kapellimestari Anne Kantola (puikko tilattu).

Nyt pitäisi jaksaa kuunnella biisejä ja harjoitella ne porukalla timanteiksi. Sen jälkeen alkaa koko kevään jatkuva jännitys ja lopulta tulevat esitykset. Kevääseen on vielä onneksi pitkästi matkaa.

Teksti:  Anne Kantola
Kuvat: Teppo Laitila

Voitte jatkossa seurata musiikkiteatterin edistymistä eri tekijöiden kertomana. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *