Musiikkidiplomi, osa 3 – levyllinen bluesia ja rockia

Musiikkidiplomiin sisältyy kirjallisen osuuden lisäksi joko oma konsertti tai oman levyn tekeminen. Tino Virtaniemi on tehnyt tänä keväänä levyn musiikkidiplomiaan varten Antti Hakalan kanssa. Pojat olivat valmiina tekemään konsertin ja levyn mutta aika tuli vastaan.

– Oli ajallisesti helpompaa tehdä levy, Virtaniemi kertoo.

Tino Virtaniemi

Levy sisältää viisi kappaletta eli noin 20 minuuttia musiikkia bluesista rokkiin. Neljä kappaleista on täysin Virtaniemen omia kappaleita ja viides kappale on tehty yhteistyössä Hakalan kanssa. Mikko Arvola on soittanut joitakin bassoja levylle. Levy on käytännössä kokoelma äänitteistä, joita on tehty koko lukion ajan. Levyn tekeminen edistyi hyvin, vaikka välillä oli vaikeampaa. Syynä oli muusikoiden aikataulujen yhteensovittaminen. Hakala tokaisee, että Tinon kanssa on ollut helppoa tehdä levy. Hänellä kun oli jo lähes selvät sävelet.

Levyn tekemisen lisäksi yksi kirjallisista töistä on tehdä eräänlainen raportti, miten levy on tehty. Hakala ei aio sitä tehdä, eikä siksi saa musiikkidiplomia.

– Levy on enemmänkin Tinon levy, hän kertoo.

Hakala ei koe tarvitsevansa musiikkidiplomia, sillä hänellä on paljon ylimääräisiä musiikinkursseja ja hän pystyy todistamaan musikaalisuutensa muilla keinoilla.

 

Teksti ja kuva: Emilia Myllylä