Musiikilla maailma paremmaksi

Leena - Kaustisen musiikkilukion kummilapsi

Kaustisen musiikkilukion oppilaskunta tekee pitkäjänteistä avustustyötä World Vision -järjestön kummina: säännöllisen avustussumman lisäksi se on yhteydessä intialaiseen Leena-tyttöön järjestön kautta. Kerran vuodessa oppilaskunta järjestää Hyvää tekevän konsertin, jonka tarkoitus on kerätä varoja ja levittää tietoa.

Suomen World Vision on lasten elinoloja ja oikeuksia edistävä kristillishumanitaarinen kehitysyhteistyöjärjestö ja itsenäinen osa maailman suurinta kummilapsijärjestöä World Visionia. Järjestöllä on kummilapsia Intian ohella Keniassa, Ugandassa, Sri Lankassa, Kolumbiassa ja Perussa. Se on ulkoasiainministeriön kumppanuusjärjestö.

Kummitoiminnan lisäksi järjestö tekee pitkäkestoista kehitysyhteistyötä ja antaa katastrofiapua. Tällä hetkellä World Vision kampanjoi kuivuuden ja nälänhädän riivaman Afrikan sarven asukkaiden auttamiseksi. Keniassa, Somaliassa, Etiopiassa ja Tansaniassa on miljoonia avuntarvitsijoita.

Eniten apua tarvitsevat lapset ja imettävät äidit, joille aliravitsemus voi olla kohtalokasta. Afrikan sarven maiden väestöstä puolet on lapsia – alle viisivuotiaiden osuus on runsas 15 prosenttia. Esimerkiksi Etiopian noin 83 miljoonaisesta väestöstä 13,6 miljoonaa on alle viisivuotiaita, eli noin 16 prosenttia koko väestöstä kuuluu haavoittuvimpaan väestönosaan.

Konsertti tekee hyvää kahdella tavalla: tilaisuudessa kerätty vapaaehtoinen kolehti auttaa World Vision -järjestöä auttamaan, ja konserttikävijälle tulee hyvä mieli sekä auttamisesta että hyvästä musiikista.

Juonnetun ja kuvitetun tilaisuuden musiikkiohjelmana kuullaan niin klassista, kansanmusiikkia kuin rytmimusiikkia à la Kaustisen musiikkilukio. Mukana on muun muassa Mozartin, Brahmsin, Svendsenin ja Piazzollan teoksia, espanjalaista kitaramusiikkia, musikaalisävelmiä, tanskalaista ja shetlantilaista kansanmusiikkia.

Hyvää tekevä konsertti Kaustisen musiikkilukion salissa keskiviikkona 9.11.2011 klo 19. Musiikkiohjelmaa, tietoa World Vision -järjestöstä kuvin ja sanoin. Vapaa pääsy, vapaaehtoinen kolehti World Visionin hyväksi. Konsertin järjestää Kaustisen musiikkilukion oppilaskunta.