Making of Kullervo

Tämän vuoden Kullervo-musikaalin harjoitukset ovat mukavasti käynnissä. Jokaviikkoiset harjoitukset ovat juuri siirtyneet Kansantaiteenkeskuksen saliin, jossa lopullinen spektaakkeli esitetään. Ensi-iltaan on vajaa kaksi kuukautta aikaa. Kysyimme muutamalta näyttelijältä miten harjoitukset ovat sujuneet ja missä vaiheessa musikaali on.

ml_kullervo45

 

Viime vuonnakin pääroolia esittäneen Väinö Riihimäen (kuvassa toinen oikealta) mielestä kokonaiskuva on vielä vähän hämärä, koska musikaalia ei ole vielä menty kertaakaan alusta loppuun. Osasyy hämäryyteen on ehkä se, että kaikki eivät ole aina olleet paikalla. ”Jos nyt viime vuoteen vertaan, niin on tässä kumminkin erilainen tatsi.”

Kolmatta vuotta musikaalissa olevan abiturientti Pauliina Järvisen (kuvassa ensimmäinen vasemmalla) mielestä tässä vaiheessa prosessia tuntuu yleensä aina siltä, että harjoituksissa ollaan jäljessä. Hän kuitenkin toteaa, että lupavalta näyttää. Pauliina on tyytyväinen siitä, että on saanut puheroolin, vaikkei muistakaan kaikkia vuorosanojaan vielä ulkoa.

Mikko Oosi (kuvassa ensimmäinen oikealta), ensimmäisen vuosikurssin opiskelija, on musikaalissa mukana ensimmäistä kertaa. Musikaalin teko on Oosin mielestä juuri sellaista kuin hän olettikin. Musikaali on valmistanut ihan ajallaan ja hyvässä tempossa.  ”Mukavaa on ollut.” Oosi tuntee roolinsa ja muistaa kahdeksasta repliikistään jopa puolet ulkoa!

Abiturientti Jutta Kangas sanoittaa laulun musikaaliin. Hän on saanut tästä hyvän haasteen jo pelkästään Kalevalan erilaisen kielen takia. Kankaan tehtävänä on muuttaa perusdialogia laulun sanoiksi. ”Se helpottaa kirjoittamista, kun ei tarvitse itse keksiä kaikkia sanoja.” Laulu on valmistumassa hyvässä tahdissa.

Jäämme odottamaan musikaalia innolla!

 

Teksti: Emilia Myllylä ja Mea Nikula
Kuva: Esko Keski-Vähälä