Kihinää ja kuhinaa keskellä yötä

Valtteri Kiviniemi ja Pauliina Järvinen
Valtteri Kiviniemi ja Pauliina Järvinen

Kaustisella järjestettävä Taiteen päivä näkyy musiikkilukiolla lähinnä Taiteiden yönä. Mitä kaikkea lukion tapahtuma tarkkaan ottaen pitää sisällään? Daalia Kontio haastatteli kahta illan järjestelyissä mukana ollutta oppilasta.

Ensimmäisellä vuosikurssilla opiskeleva Pauliina Järvinen näkee Taiteiden yön ensimmäistä kertaa, kun taas Valtteri Kiviniemelle tapahtuma on jo  tuttu edelliseltä vuodelta.

Taiteiden yö -toimikunta on vastuussa siitä, että asiat tulevat hoidetuksi ajoissa. Opiskelijat jakautuvat itsenäisesti pieniin vastuuryhmiin, jotka hoitavat oman osansa järjestelyistä päätoimikunnan huolehtiessa siitä, että asiat pysyvät kasassa.

Pauliina Järvinen kertoo, että tärkein yksittäinen vastuualue on ohjelman ja aikataulujen järjestely.

– Esiintyjiä saa onneksi helposti, hän toteaa. Olen ensimmäistä vuotta mukana toimikunnassa, ja minulle hankalinta on ehkä ollut esitysten päällekkäisyyksien välttäminen ohjelma-aikataulussa.

Valtteri Kiviniemi kertoo, että hänellä riittää tekemistä toimikunnan tehtävien lisäksi myös omien esitysten kanssa.

– Aion tehdä aika monta juttua, hän kertoo. Itse asiassa minulla on tänä vuonna kymmenen esitystä eri luokissa. Enimmäkseen soitan pianoa ja laulan, mutta yhdessä kokoonpanossa soitan myös harmonikkaa.

Edellisen vuoden perusteella Kiviniemen kokemukset Taiteiden yöstä ovat hyvin positiivisia. Hänen mukaansa tunnelma tapahtuman aikana on ainutlaatuinen: opiskelijat koristelevat koko koulun aivan uuden näköiseksi, ja musiikkia kuuluu koko ajan jostakin.

Kavereiden kanssa esiintyminen on Pauliina Järvisen mielestä asia, jota hän odottaa eniten.

– Jo tunnelma itsessään on musiikin lisäksi kokemisen arvoista, Valtteri Kiviniemi hehkuttaa.

Taiteiden yössä koulussa on odotettavissa kihinää ja kuhinaa ”keskellä yötä”.

Haastattelu: Daalia Kontio

Teksti: Emmi Rauhamäki

Kuva: Daalia Kontio