Juho Isokangas kuuden vuoden tauon jälkeen mukana musikaalissa

Tänä vuonna Kullervo- musikaalin valaistuksen suunnittelee ja toteuttaa lukion vanha alumni, sekä Live Lightistakin tuttu Juho Isokangas. Kuusi vuotta sitten lukiosta kirjoittaneelle Isokankaalle on kunnia-asia päästä tekemään monen vuoden tauon jälkeen taas musikaalia. Lukioaikanaan on hän oli musikaaleissa niin ohjaajan assistenttina kuin päärooleissakin,  joten työskentely on hänelle tuttua hommaa. Kaustiselta kotoisin oleva Isokangas kertoo, että jo yläasteella syttyi innostus musikaalitouhuun, ja oli hienoa päästä itse kokeilemaan sitä lukiossa.
– Pääroolissa sai laulaa ja näytellä, se oli mahtavaa.

Valoja ripustellaan jo Kansantaiteenkeskukseen ja lavasteita kannetaan näyttämölle, mutta paljon on vielä tekemistä.
– Asiat ovat aina yhtä levällään ennen musikaalia, ei siis syytä huoleen tänäkään vuonna, Isokangas toteaa.

IMG_1493

Isokankaan apuna myös abiturientti Neea Laihorinne

Suunnittelun Isokangas aloittaa yleensä projektista riippuen lukemalla käsikirjoitusta tai kuuntelemalla musiikkia,  ja sitä kautta nostaa sieltä eri tunnelmia ja tunnetiloja. Pitää ottaa tila huomioon ja miettiä, mitä tarkalleen halutaan tehdä, jonka jälkeen valitaan lamput sen mukaan. Pitää miettiä, voiko jollakin tietyllä lampulla luoda siihen jotain tiettyä lisää. Ylipäänsä on tärkeää koittaa mahdollisimman hyvin tukea sitä itse juttua, oli sitten kyse konsertista tai musikaalista.

Isokankaan mukaan Kullervossa ”baari on vielä auki”, eli mitä tahansa muutoksia suunnitelmiin voi tulla. Haastavaa hommaa se on, mutta onneksi hän on varautunut ja tuonut mukanansa paljon lamppuja.

Kuullessaan syksyllä musikaalin nimen, ei Isokankaalla ollut aavistustakaan mitä kaikkea Kullervosta voikaan saada irti. Positiivisena asiana hän näkee kuitenkin sen, että voi itse luoda ja kehitellä oman valomaailman.

– Tällä hetkellä on tiedossa kuitenkin, että lavalle on luvassa paljon savua, hän naurahtaa.

Innolla Isokangas kuitenkin odottaa jo ensi-iltaa. Hän haluaa panostaa tähänkin musikaaliin kunnolla, jotta siitä tulee mahdollisimman hyvä.

 

Teksti ja kuva: Oona Harju