Innolla jokaiseen koulupäivään

Maria Ahde, Benjamin Mylläri ja Johanna Haavisto
Maria Ahde, Benjamin Mylläri ja Johanna Haavisto

Uusi lukuvuosi on pärähtänyt käyntiin vauhdikkaasti, ja opiskelijat alkavat pikku hiljaa saada koulunkäynnistä ja unirytmeistä kiinni.  Daalia Kontio haastatteli kolmea Kaustisen musiikkilukion opiskelijaa ja kyseli heidän mietteitään kouluvuoden alussa.

Ensimmäisen vuosikurssin opiskelija Benjamin Mylläri kertoo kuulleensa Kaustisen musiikkilukiosta muusikkosuvultaan ja päätyneensä sitä kautta myös itse opiskelemaan tänne.

– Odotan jokaista uutta koulupäivää kiinnostuneena, hän sanoo.  Toivon, että saan opiskella musiikkilukiossa musiikkia monipuolisesti.

Johanna Haavisto (2. vsk) myöntää kesäloman aikana kaivanneensa takaisin Kaustiselle siellä olevien kavereiden ja ihanien ihmisten vuoksi.

– Kyllähän tuo itse koulunkäyntikin on mielessä, nyt kun viime vuodestakin jo tietää, että minkälaista opiskelu täällä on, Haavisto myöntää. Ensimmäiseltä lukiovuodelta hän mainitsee lempijutukseen musiikkiteatterin.

Abiturientti Maria Ahde kertoo hänkin ikävöineensä kesällä Kaustiselle.  Pian alkavat ylioppilaskirjoitukset jännittävät aika paljon.

– Vaikka välillä ei koulunpenkin kuluttaminen maistukaan, niin on pakko vain jaksaa, hän sanoo. Opiskelupaineita Ahde purkaa mieluiten kavereiden kanssa aikaa viettämällä.

Pyydettäessä mainitsemaan jokin erityisen mukava asia musiikkilukiossa Haavisto nimeää  ihmiset, joiden kanssa voi viettää aikaa, ja sen että kaikkien kanssa tulee toimeen.  Ahde ja Mylläri taas molemmat arvostavat hyviä treenausmahdollisuuksia.

– Monesti tulee yhtäkkiä lähdettyä kavereiden kanssa soittelemaan ja perustettua bändejä, Ahde kertoo.

Haastattelu: Daalia Kontio

Teksti ja kuva: Jenni Patana