Hurmaava Blondi

Ronja Nikkilä ja Aune Sanz
Ronja Nikkilä ja Aune Sanz

Kaustisen musiikkilukio esittää tänä lukuvuotena musikaalin Blondi, joka perustuu Amanda Brownin romaaniin ja Metro-Goldwyn-Mayer -elokuvaan Legally Blonde. Aku-Petteri Pahkamäki ohjaa Blondin, jonka ensi-ilta on 26.4.2014 Kansantaiteenkeskuksessa.

Daalia Kontio haastatteli musikaalin pääroolin saanutta Ronja Nikkilää ja ohjaajan assistenttina toimivaa Aune Sanzia.

Blondi kertoo pinkkiä rakastavasta Ellen Woodsista, joka päättää lähteä Harvardiin ex-poikaystävänsä perään. Poikaystävä jätti Ellenin, koska hänen mielestään tätä ei voinut ottaa vakavasti. Ellen tahtoo todistaa, että hänet nimenomaan voi ottaa vakavasti.

Aune Sanz toimii Aku-Petteri Pahkamäen assistenttina toista vuotta. Uutena työparina hänellä on Valtteri Kiviniemi. Assistenttiparin toimikuvaan kuuluvat musiikkiteatterin käytännön asioista ilmoittaminen, läsnäololistan hoitaminen ja muut paperityöt.

– Kävin esimerkiksi teettämässä kopioita plareista eli käsikirjoituksista, ja yhdessä Valtterin kanssa olemme myyneet niitä opiskelijoille. Toimimme myös välikappaleena ohjaajan ja opiskelijoiden välillä, Sanz kertoo.

Ronja Nikkilä näyttelee  musikaalissa päähenkilöä Ellen Woodsia. Kun roolit jännittävissä tunnelmissa ilmoitettiin, Ronja ei voinut uskoa todeksi sitä, että oli juuri saanut pääroolin.

– Kun minulle kerrottiin, että se on totta, aloin itkeä, halasin kaikkia, jotka tulivat vastaan, ja soitin äidille. Olin kyllä tosi innoissani, Ronja Nikkilä kertoo.

Blondin käsikirjoitus

Nikkilä ja Sanz ovat molemmat jo tutustuneet musikaaliin lukemalla käsikirjoitusta. Myös Broadwayn versioon he ovat hieman perehtyneet.

Ronja Nikkilä kuvailee Elleniä blondiksi, joka heittäytyy ja tekee kaiken täysillä.

– Hän ajattelee välillä hieman naiivisti, mutta on kuitenkin iloinen ja hauska persoona., Nikkilä kuvailee.

Aune Sanz ja Ronja Nikkilä kertovat ensivaikutelmansa musikaalista olevan hyvän ja käyvänsä harjoittelemaan innokkaasti.
–  Olen todella innostunut, Nikkilä sanoo.  Blondi on todella hauska ja hyväntuulinen musikaali, ja sitä on hauska ruveta tekemään.

Myös musikaalin musiikki on saanut kehuja.

–  Tässä on tosi mahtava ja motivoiva musiikki, Sanz  innostuu. Henkilöhahmotkin ovat todella mielenkiintoisia ja erilaisia.

Luottamus musikaalin ohjaavaan Aku-Petteri Pahkamäkeen on luja viime vuoden perusteella.

– Aku-Petteri on todella ammattitaitoinen, ja pystyn luottaa täysin siihen, että hän ohjaa meitä hyvin ja tekee tästä hyvän, Ronja Nikkilä vakuuttaa.

Blondi-musikaalin harjoittelu on vielä alkuvaiheessa.  Musikaalia alkaa nyt työstää näytöskelpoiseksi erittäin suuri ryhmä opiskelijoita. Näyttelijöiden ja kuoron lisäksi on muita tiimejä, joilla on tärkeä rooli musikaalin tuottamisessa. Tiimit vastaavat esimerkiksi vaatetuksesta ja maskeerauksesta, musiikista, koreografiasta, tiedotuksesta,  tekniikasta ja lavastuksesta, jossa onkin tällä kertaa luvassa jotain täysin uutta.  Myös lauluopettajat auttavat musikaalin teossa.

Edellisten vuosien kokemusten perusteella musikaalia odotetaan jo jännityksellä.

– Minä odotan sitä viimeisten viikkojen innostuksen tunnetta, sitä kun ollaan porukalla siellä takahuoneessa odottamassa hiljaa sitä, että musikaali alkaa, Aune Sanz  kertoo. Yleensäkin se tunne sitten,  kun tietää, että musikaali on nyt koossa.

Haastattelu: Daalia Kontio
Teksti ja kuva: Marke Heikkilä