Hairspray on menevää poppia

Mari Sillanpää ja Eemeli Kujala tutkivat Hairsprayn partituuria.
Mari Sillanpää ja Eemeli Kujala tutkivat Hairsprayn partituuria.

Kaustisen musiikkilukion jokakeväinen musikaali alkaa olla pian valmis esitettäväksi. Lauluosuudet ja musiikki ylipäätään ovat jokaisen musikaalin ydintä. Tänä vuonna esitettävän Hairsprayn laulajien valmennuksesta ja laulujen edistymisestä haastattelimme laulunopettaja Mari Sillanpäätä ja opiskelija Eemeli Kujalaa, joka näyttelee musikaalissa Seaweedin roolin.

Meininki on hyvä ja harjoitukset hyvässä vaiheessa. Ensi-ilta on lauantaina 13.4. Haastattelua tehtäessä harjoitukset ovat siirtyneet koululta Kansantaiteenkeskuksen saliin.

– Siitä tuli jotenkin nostalgiset fiilikset, Eemeli Kujala kertoo.

Vastuu projektista jakautuu monille ihmisille. Mari Sillanpään tehtävänä on saada laulukuviot rullaamaan.

– Yritän parhaani mukaan laulattaa oppilaita. Vastuullani on siis opettaa laulut erilaisille kokoonpanoille. Välillä laulajia saattaa olla vain kaksi, välillä suurikin joukkio. Omien lauluoppilaiden kanssa hiomme vielä soolonumeroita, sillä niitäkin löytyy, Sillanpää selventää.

Eemeli Kujalan mielestä biisien ja sanojen oppiminen on iso taakka.

– Kunhan saan oman roolini kunnialla kuntoon, niin eiköhän se siinä sitten ole. Kaikki laulut ja niiden sanat pitää opetella ulkoa, ja harjoituksissakin pitää käydä, Kujala naurahtaa.

Hairsprayn musiikki on hyväntuulista ja letkeää poppia.

– Musiikissa on hyvä boogie! Se on helposti lähestyttävää, ja sitä kuunnellessa tulee hyvälle mielelle, Sillanpää julistaa.

– Viime vuonna esitettyyn West Side Story -musikaaliin verrattuna biisit ovat paljon menevämpiä, ja laulamiseen tulee uusia ja erilaisia haasteita. Lauluja on tosiaan hauska laulaa, Kujala myötäilee.

Mari Sillanpää harjoittaa kuoroa.
Mari Sillanpää harjoittaa kuoroa.

-Viime vuonna minulla ei ollut näin suurta vastuuta, kun opetin lähinnä vain omia oppilaitani. Tänä vuonna haastavinta harjoituksissa on ollut itse musiikin sijaan aikataulu. Harjoittelu on kuitenkin  ollut mukavaa, ja valmiiksi tämä tehdään, vaikka sitten yötä myöten, Sillanpää naurahtaa.

Harjoittelun tulos nähdään Kaustisen Kansantaiteenkeskuksessa Hairsprayn ensi-illassa 13. huhtikuuta klo 19. Esityksiä on yhteensä seitsemän.

Haastattelu: Roope Rapo
Teksti ja kuvat: Anna Airola

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *