Comenius-hanke päätökseen Weimarissa

Jenni, Otto-Aaron ja Noora keväisessä Saksassa.

Kaustisen musiikkilukio on ollut mukana kahden vuoden mittaisessa Comenius-hankkeessa. Hankkeessa musiikkilukion kumppaneina ovat musiikkilukiot Weimarista, Vilnasta ja Ankarasta. Comenius-hankkeen päätöstapaaminen oli Saksassa, Weimarissa. Mukana oli muun muassa radiohaastattelusssa ollut Kaustisen musiikkilukion toisen vuosikurssin opiskelija, poikkihuilua soittava Jenni Sahi.

Matka alkoi 17.4. Ryhmä oli perillä neljä yötä. Seurana Jennillä olivat toisen vuosikurssin opiskelija sellisti Otto-Aaron Takala ja abiturientti, pianisti Noora Känsäkangas. Myös koulun rehtori Taina Lehtonen ja musiikkihistorian sekä pianonsoiton opettaja Kaisu Nikula olivat mukana matkalla.

Matkan kohteena oli weimarilainen omaa musiikkilukiotamme vastaava musiikkilukio, joka kuitenkin keskittyy vain klassiseen musiikkiin toisin kuin oma koulumme, jossa on myös paljon kevyttä musiikkia.

Weimarissa oli käymässä myös muuta Comenius-hankkeen väkeä. Muut vieraat tulivat Turkin Ankarasta ja liettulaisesta musiikkilukiosta Vilnasta. Jenni kertoo ohjelman olleen todella tiukka.

– Kävimme  paikallisten Filharmonikkojen konsertissa, kuuntelimme konsertteja  isäntäkoulussa, vierailimme muutamassa kaupungissa ostoksilla ja tutustuimme historiallisiin nähtävyyksiin kuten Bachin synnyinkotiin.

Bachin synnyinkoti.

Hankkeen opiskelijamaat esittivät yhteisessä konsertissaan oman maansa musiikkia. Kaustisen ryhmän esitykset sisälsivät Toivo Kuulan, Heino Kasken, Herbert Lindholmin ja Einojuhani Rautavaaran musiikkia, jota opiskelijat myös esittelivät puheosuudessaan toisille. Jokaisen ryhmän osuuksiin sisältyi myös kunkin oman koulun ja maan koulujärjestelmän esittelyä.

Haastattelu: Kristiina Poranen

Teksti: Juho Keskinen

Kuvat: Jenni Sahin arkisto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *