Blondin paras ystävä

Daalia Kontio ikuisti Bruiserin Rakkaustisen lukijoille.
Daalia Kontio ikuisti Bruiserin Rakkaustisen lukijoille.

Aprillipäivänä nauhoitetussa Rakkaustisen lähetyksessä kuultiin erikoisen yllätysvieraan haastattelu. Daalia Kontion vieraina studiossa olivat Blondi-musikaalin päähenkilö Ellen Woods ja hänen rakas chihuahua-koiransa Bruiser. Koira kommunikoi Kontion kanssa pääasiassa haukkuen, ja Ellen Woods tulkkaa lemmikkinsä monipuolisia vastauksia kysymyksiin.

Neiti Woods kertoo Kontiolle, että Bruiser rakastaa omistajaansa kovasti. Hänen mukaansa koiralle tärkeintä on hellyys ja se, että ruokaa on paljon tarjolla. Bruiser ei kuitenkaan ole aivan tavallinen koira: sille myös ulkonäöllä on väliä. Kontion kysyessä karvakorvan mielipidettä bruneteista vastauksena on ärhäkkä murina.

– Hän ei oikein tykkää ruskeista hiuksista, Ellen Woods vahvistaa. Hän kertoo myös, että vaikka Bruiser ei pidä musikaalin ohjaajan Aku-Petteri Pahkamäen tummista hiuksista, se tulee toimeen hänen kanssaan. Blondin koira onkin esittänyt joitakin vaatimuksia ohjaajalle.

– Lavasteissa pitää olla peti valmiina, pinkki siis tietenkin. Vettä ja ruokaa on myös oltava aina saatavilla, Ellen Woods tulkkaa hetkeäkään miettimättä.

Ellen Woods (Ronja Nikkilä) pitää pinkistä ja Bruiserista.
Ellen Woods (Ronja Nikkilä) pitää pinkistä ja Bruiserista.

Kulisseissa aikaa viettäessä Bruiser tuntee olonsa välillä hieman yksinäiseksi ilman omistajaansa, mutta näyttelijän ura on tarjonnut sille paljon uusiakin tuttavuuksia. Musikaalin toiseen koiraan, Rufukseen, chihuahua ei ole juurikaan tutustunut suuren kokoeron vuoksi. Ellen Woodsin tulkkaamana Bruiser kertookin välillä pelkäävänsä suurempaa koiraa.

Daalia Kontion kysyessä Bruiserilta sen erikoisinta temppua vastaus tulee nopeasti: tanssiminen. Blondi valaisee, että hänen koiransa tanssii mieluiten Michael Jacksonin biisien tahtiin.

Bruiserille näyttelijän työ sopii hyvin. Omistajansa mukaan se esiintyisi lavalla mielellään vielä tulevaisuudessakin – aika näyttää, tuleeko blondin parhaan ystävän haave toteutumaan.

 

Haastattelu: Daalia Kontio

Kuvat: Veera Ailunka ja Daalia Kontio

Teksti: Emmi Rauhamäki