Blondi muutti Kansantaiteenkeskukseen

Valtteri Kiviniemen ja Mikko Marttilan mukaan Blondi edistyy kaiken aikaa.
Valtteri Kiviniemen ja Mikko Marttilan mukaan Blondi edistyy hyvää vauhtia.

Kaustisen musiikkilukion Blondi-musikaalin ensi-ilta häämöttää reilun kuukauden päässä. Harjoitukset ovat siirtyneet Kansantaiteenkeskukseen, ja erilaiset tiimit kuten esim. maskeeraustiimi ja lavastustiimi ovat nekin aloittaneet  musikaaliin valmistautumisen. Jenni Patanalla oli haastateltavina ohjaajan assistentti ja yhtä pääosaa näyttelevä Valtteri Kiviniemi sekä lavastustiimiläinen Mikko Marttila.

 

 

– Musikaali on edennyt siihen vaiheeseen, että harjoitukset ovat siirtyneet Kansantaiteenkeskukseen. Hän toteaa muutoksen olevan iso askel eteenpäin.

– Nyt saadaan oikeaa tuntumaa siitä, minkälaista esittäminen tulee olemaan, Kiviniemi kertoo.

Tällä hetkellä musikaalia käydään toista kertaa kohtaus kohtaukselta läpi, ja prosessi on suurinpiirtein puolessa välissä menossa. Myös tansseja harjoitellaan harjoitusten lomassa torstaisin, joten Kiviniemen mielestä musikaali on aika hyvällä mallilla.

Anette Raukola vetää tanssitreenejä KTK:ssa.
Anette Raukola vetää tanssitreenejä KTK:ssa.

Musikaali valmistuu, mutta tuleeko kiire? Kiviniemi kertoo viime vuoteen verrattuna organisaation toimivan paremmin. Esimerkkinä hän mainitsee tanssiharjoitusten aloittamisen alusta asti. Myös tiimit ovat aloittaneet työnsä aiemmin.

– Kiire tulee, mutta kyllä sen kanssa pärjää, Kiviniemi toteaa.

Assistenttina Kiviniemen tärkein tehtävä on pitää harjoituksissa kirjaa siitä, ketkä ovat paikalla. Hän on myös esimerkiksi koonnut toisen assistentin, Aune Sanzin, kanssa listaa roolituksista ja muista tehtävistä käsiohjelmaa varten.

– Tiedottaminen ja asioiden muistiinpaneminen on tosi tärkeä osa tätä touhua, sanoo Kiviniemi.

Mikko Marttila kertoo lavastustiimin ensisijaiseksi työksi lavasteiden hommaamisen. Ryhmä työstää myös kuvia, jotka provisoidaan lavan takana ja sivuilla oleville kankaille.  Marttila mainitsee lavasteina tarvittavan ainakin pöytiä, tuoleja ja muita perustarvikkeita.

– Vaikeimmalta tehtävältä tuntuu tällä hetkellä oikeussalin tuomarin istuin, Marttila sanoo.

Tärkeimpiä lavastuselementtejä on jo mukana.
Tärkeimpiä lavastuselementtejä on jo mukana.

Kiviniemi kertoo lempikohtauksensa olevan se, kun Ellen päättää hakea Harvardiin opiskelemaan. Hän pitää sen kohdan musiikista.

Marttilan mielestä paras kohtaus on, kun Ellen tekee pääsykokeita päästäkseen Harvardiin.

– Ja lopultahan hän pääseekin sinne, Marttila paljastaa.

Haastattelu & kuvat: Jenni Patana

Teksti: Nea Töyräskoski