AVO-päivän haastattelussa Valtteri Kiviniemi ja Otto Kentala

Antton Nikula kuvaa, Veli-Martin Hästbacka haastattelee.
Antton Nikula kuvaa, Veli-Martin Hästbacka haastattelee.

Otto Kentala ja Valtteri Kiviniemi olivat tammikuun AVO-päivässä kertomassa opinnoistaan Sibelius-Akatemiassa. Kentala suorittaa klassisen kitaran instrumenttiopintoja ja Kiviniemi opiskelee musiikkikasvatusta. Rakkaustinen haastatteli poikia ja kyseli heidän opinnoistaan.

Pojat ovat opiskelleet Kaustisen musiikkilukiossa ja ovat sitä kautta saaneet innostuksen jatkaa musiikkiopintoja. Kentala lisää, että hän on ollut pitkään innostunut kitaran soitosta. Ollessaan lukion abeja pojat tekivät hurjasti töitä sen eteen, että saavuttavat unelmansa, ja esimerkiksi Kentala alkoi abivuonna käydä Helsingissä soittotunneilla. Koska abivuonna kouluhommia on vähemmän, jää soittamiselle enemmän aikaa.

Sibelius-Akatemiassa on paljon mahdollisuuksia jatkaa musiikkiopintoja. Kiviniemi toteaa, että Sibiksessä päivät ovat todella monipuolisia; ensin rumputunnille, jonka jälkeen on musiikkileikkitunti, jota seuraa ihan tavallinen luento. Monet osa-alueet ja genret sekoittuvat Kiviniemen mukaan oppilaitoksessa. Kentala on taas yllättynyt itsenäisen työmäärän laajuudesta, mutta toisaalta myös siitä, että harjoittelulle on aikaa. Sibelius-Akatemiassa tapaa hyviä muusikkoja, joiden kanssa on mahdollista yhtyä kokoonpanoksi.

Kentala kehottaa hyödyntämään musiikkilukion mahdollisuudet; musiikkilukiossa työskentelee ammattilaisia ja musiikkilukio tarjoaa mahdollisuudet moniin asioihin. Kiviniemi taas muistelee, kuinka musiikkilukio oli yksi ihanimmista paikoista ja ajanjaksoista hänen elämässään, ja hän muistuttaakin, että pitää pitää huolta siitä, että musiikkilukio, musiikki ja valo pysyy omassa elämässä mukana vielä lukion jälkeenkin.

Teksti: Veli-Martin Hästbacka
Kuva: Mika Jämsä