AVO-päivän haastattelussa Emmi Huntus

Emmi Huntus on Kaustisen musiikkilukion alumni, ja hänellä on plakkarissaan monta koulutusta. Nykyään hän työskentelee musiikkilukion naapurissa. Rakkaustinen haastatteli Huntusta AVO-päivässä.

Mikä on nykyinen toimenkuvasi ?

– Toimin Pajalan päiväkodin johtajana.

Miten ja miksi hakeuduit nykyiseen tehtävääsi?

– Päädyin nykyiseen tehtävääni monien eri vaiheiden kautta, olen opiskellut ensin laborantiksi ja sitten ammattikorkeakoulussa sosionomiksi.

Mitä reittiä ja miksi päädyit sosionomin koulutukseen?

– Olin kiinnostunut sosiaalialasta, varsinkin lasten kanssa työskentelystä. Siksi hain koulutukseen. Ihmisten kanssa työskentely on mukavaa.

Missä vaiheessa valintasi selkiintyi, mitkä tekijät vaikuttivat valintaasi?

– Valintani ovat selkiintyneet yleensä siinä vaiheessa, kun on tehtävä nopea päätös. Minulla ei ollut pitkän tähtäimen suunnitelmia, vaan katsoin mihin työllistyn ja mihin rahkeet riittävät.

Mikä on ollut mieluista, yllättävää, ennalta arvaamatonta nykyisessä tehtävässäsi?

– Työtä on tullut tehtyä jo 8kk ennen virkaanastumista, joten toimenkuva on ollut jo hyvin selvillä etukäteen. Olen tyytyväinen siihen, mitä toimenkuvani on. Ei ole ollut hirveästi mitään yllätyksiä.

Viestisi musiikkilukiolaiselle tänään?

– Kannattaa pitää kaikki ovet auki; tavoittele sitä mikä itseä kiinnostaa, ei kannata tehdä liian tiukkaa ”yhden polun” valintaa, vaan pitää muutkin vaihtoehdot auki, koska ei sitä koskaan tiedä mitä tapahtuu.

Teksti: Veli-Martin Hästbacka