Abien kokemuksia musiikkilukiosta

Lukioaika lähestyy loppuaan – kannattiko? Rakkaustinen kysyi kahdelta abiturientilta, millaista opiskeluaika Kaustisen musiikkilukiossa on ollut.

Pauliina

Pauliina Järvinen, Evijärvi

Miksi hakeuduit Kaustisen musiikkilukioon?

– Kolme vuotta vanhempi veljeni kävi lukion täällä, ja hän suositteli sitä minulle. Halusin myös jatkaa musiikin opintoja. Olin soittanut Evijärvellä pianoa konservatoriossa.

Kaduttaako?

– Ei. Kaustiselle tuleminen on ollut yksi parhaista päätöksistäni. Täällä on tutustunut moniin uusiin ihmisiin. Se, että muuttaa pois kotoa opettaa myös itsenäistymään.

Missä asut Kaustisella?

– Ensimmäiset kaksi vuotta asuin koulun opiskelija-asuntolassa. Se on ihan koulun vieressä, joten koulumatka oli lyhyt. Sekin oli hyvä, että koulun harjoitustilat olivat ihan lähellä. Nyt asun vähän kauempana, Kaustisen keskustassa. Meitä asuu samassa solussa seitsemän tyttöä.

Oletko tyytyväinen koulussa saamaasi opetukseen?

– Kyllä! Kaustisella olen opettajien ansiosta innostunut sellaisista aineista, jotka aikaisemmin eivät kiinnostaneet, kuten maantiedosta. Lukujärjestyksen on voinut soveltaa tosi hyvin itselleen sopivaksi. Myös musiikin opetus on toiminut hyvin. Pianonsoiton opettajani on Johanna Vanhamäki-Hanhikoski.

Osallistutko syksyn kirjoituksiin?

– Aloitin kirjoitukset jo viime keväänä. Tänä syksynä kirjoitan ruotsin, matematiikan ja maantiedon. Keväälle jää myös kolme ainetta.

Mitäs lukion jälkeen?

– En ole vielä varma, mutta yhteiskuntaopin tunneilla kiinnostuin hakemisesta oikeustieteelliseen. Myös opettajan ura kiinnostaisi.

Kenelle suosittelisit Kaustisen musiikkilukiota?

– Tämä on hyvä vaihtoehto sellaiselle, joka haluaa kehittyä ja itsenäistyä.

 

Markus

Markus Mattila, Kaustinen

Miksi hakeuduit Kaustisen musiikkilukioon?

– Isosiskoni suositteli. Olin myös tutustunut musiikkilukioon aiemmin ja meno siellä vaikutti siistiltä.

Asutko lukioajan kotona?

– Kyllä, ja se on tietysti hyvä, koska se on ilmaista. Asun ihan lähellä lukiota, joten kulkeminen ei ole mikään ongelma.

Oletko ollut tyytyväinen kouluun?

– Kyllä. En usko, että missään muussa lukiossa olisi ollut parempi. Täällä on pätevät opettajat, ja opetusta saa joka soittimessa. Soitan sähkökitaraa ja bassoa. Ryhmäkootkin ovat sopivia. Pienin opetusryhmä on ollut viiden hengen, ja suurin parinkymmenen. Nyt tietysti alkaa olla vähän paineita kirjoituksista.

Mitä aineita kirjoitat syksyllä?

– Luin pitkän matematiikan, mutta kirjoitan lyhyen. Lisäksi kirjoitan ruotsin. Keväälle jää kolme ainetta.

Entäs lukion jälkeen?

– En vielä tiedä, mutta minua kiinnostaa studiotekniikka ja live-äänentoisto, joten voi olla, että suuntaan sellaiselle alalle.

Mitkä ovat mielestäsi Kaustisen musiikkilukion parhaat puolet?

– Täällä on hyvä yhteisöllisyys. Kaikki tulevat toimeen keskenään ja kaikille uskaltaa puhua. Tietysti myös se, että opinnot saa suoritettua, koska kursseja on hyvin tarjolla. Ja musiikin kursseilla voi korvata pakollisia kursseja.

 

Teksti ja kuvat: Anni Saari