Kaustisen musiikkilukio mahdollistaa liikuntapainotteisen opinto-ohjelman nuorelle, joka haluaa lukio-opintojen ohessa jatkaa liikuntaharrastusta ja menestyä sekä urheilussa että lukio-opinnoissa.
Lukion kurssivalikoimaan sisältyy paikallinen syventävä kurssi LI6, lajivalmennus.

Liikuntapainotteinen opinto-ohjelma mahdollistaa täysipäiväisen urheiluharrastuksen yhdistämisen lukio-opintoihin. Lukion työjärjestys mahdollistaa sekä aamuharjoitukset että iltapäiväharjoitukset.
Harjoituspaikat ovat lukion välittömässä läheisyydessä.

Opiskelijoille on lähellä myös urheiluharrastukseen tarpeelliset tukipalvelut: ruokailut, lääkäripalvelut, lihashuolto/fysioterapiapalvelut. Palvelut ja niistä koituvat kustannukset sovitaan erikseen.
Kaustisen musiikkilukion valinnainen kurssitarjonta on positiivinen lisä liikuntapainotteiseen opinto-ohjelmaan.

urheilu4

Lajivalmennuskurssin opettajana on paikallisen urheiluseuran, Kaustisen Pohjan-Veikot ry:n valmentajarenkaan valmentaja. Lajivalmennuskurssia koordinoi lukion liikunnanopettaja, joka ohjaa opiskelijan yksilöllisen opinto-ohjelman laadintaa yhteistyössä
lukion opintohjaajan ja opiskelijan oman valmentajan kanssa. Liikunnan opettaja koordinoi yhteistyötä myös opiskelijan ja valmennustiimin kesken.

Kaustisen musiikkilukiossa lajivalmennusta voidaan järjestää perinteisesti harrastetuissa urheilulajeissa, joiden harrastamiseen on myös hyvät olosuhteet:

• Ammunta, ilma-aseille sopiva sisäampumarata urheilutalolla. 10m ilmakivääri ja 10m ilmapistooli. Kruupakan ampumarata, kansalliset trap-lajit.
    Valmentaja Toni Varila, 1-tason trap-lajien lajivalmentaja
  • Yleisurheilu, moukarinheittopaikat Kaustisen Nikulassa ja Kaustisen urheilukeskuksen kentällä, nykyaikainen urheilukenttä Vetelissä. Nykyaikainen urheilutalo, jossa juoksusuora, moukarihäkki, keihäänheittopaikka,
    korkeushyppypaikka, kuulantyöntöpaikka, pituushyppypaikka.
    Valmentajat: Niina Kivinen ja Joonas Kivinen. Niina Kivisen koulutus on valmentajatutkinto. Joonas Kivisellä on yleisurheilun nuorisovalmentajatutkinto. Hän toimii kouluttajana yleisurheilun piirileirityksessä, yleisurheilun nuorten alueellisessa maajoukkueleirityksessä sekä Keski-Pohjanmaan Liikunnan VOK-kouluttajana.
  • Hiihtourheilu, Keski-Pohjanmaan parhaat kilpaladut, tykkilumetus.
    Valmentaja Kalle Hallik
  • Showtanssi, tanssitunnit Urheilutalon peilisalissa, erinomaiset olosuhteet.
    Showtanssiohjaaja Salla Valo.
  • Suunnistus, hyvät suunnistusmaastot. Karttapohjat päivitetty.
  • Judo, Kaustisen Pohjan-Veikkojen judo-jaos järjestää lukuvuoden aikana aiemman judotaustan omaaville judokoille ohjattuja harjoituksia n. 3 kertaa viikossa. Lisäksi seura järjestää leirejä ja valmennustyyppisiä harjoitteita aktiivisimmille kisaajille. KP-V:n judo on harrastajamäärän perusteella Keski-Pohjanmaan
    aktiivisin judoseura. KP-V:n judokoilla on ollut vuodesta 2011 lähtien käytössä tilojen ja olosuhteiden suhteen ehkä Pohjanmaan parhaat harjoittelumahdollisuudet, jotka kestävät vertailun koko valtakunnan tasolla. KP-V:n judokat ovat saavuttaneet vuosina 2014-2016 yhdeksän SM mitalia alle 21-vuotiaiden ja alle 18-vuotiaiden nuorten sarjoissa.
    Judon osalta ohjaajana toimii Judojaoston puheenjohtaja/seuraohjaaja/valmentaja Antti Kola 2 dan.

urheilu2    urheilu3

urheilu1

Liikunnan opetuksen oppimisympäristö

Kaustisen musiikkilukion välittömässä läheisyydessä on ajanmukainen, uusi urheilutalo, jossa musiikkilukion liikunnan opetus ja ohjaus järjestetään. Lukuvuoden alussa liikunnan opettajat varaavat opiskelijoita ja opetusta varten tiloja tarkoituksenmukaiseen käyttöön.

Kaustisen urheilutalo on lähiseudun ainoa, jossa on yleisurheilun hallikauden harjoittelupaikat. Urheilutalon kuntosalitoiminta takaa erinomaiset olosuhteet sekä voimailun harrastamiseen että lajikohtaisiin voimaharjoitteluihin. Yhteistyössä kuntosaliyrittäjän kanssa on tarjolla monenlaisia kuntosalipalveluja. Ulkoliikuntapaikat tarjoavat hyvät olosuhteet perinteisiin kaustislaisiin urheilulajeihin.
Kaustisella on myös Kaustisen hiihtokeskus, laskettelurinne sekä erinomaiset hiihtomaastot talviurheilua varten.
Lähin uimahalli on naapurikunnassa Vetelissä.

Vuosilomalla 7.8.-31.12.2017

Vs. rehtori 7.8.-31.12.2017