Kaustisen musiikkilukion strategia 2015

LUPAUS OPISKELIJALLE:
1. Oppimaan oppimisen taidot
    Opiskelija omaksuu monipuolisia oppimisen menetelmiä, oppii arvioimaan omaa oppimistaan ja säilyttää
    opiskelumotivaation.

2. Laaja yleissivistys, jatko-opintokelpoisuus ja elämässä selviämisen taitoja
    Tavoitteena on, että opiskelija saa laajan yleissivistyksen jatko-opintojensa pohjaksi, kasvaa tasapainoiseksi,
    vastuuntuntoiseksi, suvaitsevaksi, aloitekykyiseksi ja päämäärätietoiseksi yhteiskunnan jäseneksi.

3. Musiikkielämyksiä ja tavoitteellista musiikin opiskelua
    Opiskelija saa monipuolisia musiikkielämyksiä tuottaen ja kokien. Opiskelija voi lukioaikana lukio-opintojen ohella
    jatkaa tavoitteellista musiikin opiskelua sekä suorittaa ammatillisia musiikkiopintoja.

Lukiovalaistu50

OPPIMISYMPÄRISTÖ

Kaustisen musiikkilukiossa panostetaan oppimisympäristön viihtyvyyteen ja toimivuuteen. Koulu on mukana OPH:n oppimisympäristöhankkeessa, jota koordinoi Oppimaisema.fi. Hanketta tehdään yhteistyössä Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnan Innovatiiviset oppimisympäristöt -tutkimusalueen kanssa.

Koulurakennus
Kaustisen musiikkilukio sijaitsee Kaustisen kunnan keskustassa lähellä palveluita. Lukiorakennus valmistui vuonna 1978, ja sitä on laajennettu myöhemmin. Uusin lajennus valmistui vuonna 2005. Nykyisiin, noin 2000 neliömetrin laajuisiin tiloihin kuuluu luokkahuoneita, pienopetus- ja harjoitustiloja, bändiluokkia, äänitysstudio, kirjasto, sali, oppilaskunnan huone sekä hallintotiloja. Koulussa on avoin langaton verkko, joka ulottuu myös asuntolaan. Opiskelijat käyttävät koulutiloja opiskeluun, harjoitteluun ja omien projektiensa tekemiseen aamusta iltaan ja myös viikonloppuisin.

Opisk25
Luokat
Musiikkilukiossa on panostettu voimakkaasti tietotekniikan hyödyntämiseen opetuksessa. Musiikkilukio oli vuosina 2012-14 mukana OPH:n Laitteet ja ohjelmistot opetuskäytössä -hankkeessa.

Luokissa on ajantasainen teknologiavarustus, ja opiskelijoiden vapaassa käytössä on kannettavia tietokoneita ja tablettitietokoneita.

Tietokoneluokka30

Musiikin opetustilat
Opetustiloissa on korkealuokkainen varustus. Bändiluokissa on rummut, kosketinsoittimet, vahvistimet ja äänentoistolaitteet. Harjoitustiloja on tarjolla paljon. Kaikki opetusvälineistö soittimineen ja äänentoistolaitteineen on jatkuvasti opiskelijoiden käytössä.

Bandi50

Studio
Studiossa on mahdollista tehdä erilaisia koulutöitä, bändiäänityksiä ja nuotinnusta. Ohjelmistoista käytössä on mm. Sibelius, Pro Tools HD ja Logic Pro X. Opiskelijoita kannustetaan ja ohjataan omiin projekteihin. Studiossa on äänitetty levyjä ja tehty paljon muita musiikkiprojekteja. Koulussa tarjotaan musiikkiteknologian kursseja.

Soitto vasSoitto oik

Sali
Musiikkilukion salissa on kattava AV-varustus opetus- ja luentokäyttöön. Konsertteja varten lukiolla on laadukas äänentoistolaitteisto. Konsertteja ja muita esityksiä järjestetään myös Kansantaiteenkeskuksen Kaustinen-salissa, Kinolla ja Kaustisen kirkossa.