"Opin organisoimaan, sietämään stressiä, tulemaan toimeen erilaisten
ihmisten kanssa pienessä yhteisössä ja nauttimaan musiikista uudella tavalla."

Mia Martin

Tampereen ammattikorkeakoulu, musiikkipedagogin koulutus
Ylioppilas 2010

"Niin paljon muistoja tunneilta, konserteista, harjoituksista ja ennen kaikkea ihmisistä.
Niiden myötä olen kasvanut siksi, mitä nyt olen!"

Sini Paasila

Centria ammattikorkeakoulu, ilmaisutaidon ohjaajan ja sairaanhoitajan koulutus

Ylioppilas 2008

"Laadukkaan opetusympäristön lisäksi musiikkilukio on tiivis sosiaalinen yhteisö.
Täällä opin elämän hyviä ja huonoja puolia, ja musiikillinen maailmani laajeni räjähdysmäisesti."

Kalle Saarinen

Jyväskylän yliopisto, musiikkitiede

Jyväskylän ammattiopisto, muusikon koulutus

Ylioppilas 2011

"Kaikin puolin paras koulu ikinä! Eikä pelkästään koulu vaan kokonainen maailmansa!"

Anniina Leskelä

Helsingin yliopisto, musiikkitiede
Ylioppilas 2011

"Musiikkilukiosta opin paljon sosiaalisia- ja ryhmätyöskentelutaitoja, joita tarvitsee ihan joka päivä. Koulutuksessani olen huomannut tarvitsevani myös rohkeaa esiintymistä, rytmitajua ja spontaania hömppäilyä. Laulaminen ja soittaminen vaikuttavat paljon omaan äänenkäyttötaitoon ja hengitystekniikkaan, jotka ovat tärkeitä tulevassa työssäni. Musikaalisuus on auttanut minua oppimaan viittomakielen elävästi, ja huomaan koko ajan hyötyväni jokaisesta hetkestä minkä Kaustisella vietin. "

Riika Vähä-Ruona

Diakonia ammattikorkeakoulu, viittomakielen tulkin koulutus

Ylioppilas 2010

"Musiikkilukiossa saatuja oppeja ja hyödyllisimpiä eväitä ovat sosiaaliset taidot, itsenäinen asioiden hoito, kielelliset valmiudet ja se, että osaa pitää huolen omista oikeuksistaan ja ehdottaa muutoksia, jos on tarvetta."

Sanna Sadeharju

Lahden konservatorio, muusikon ja instrumenttipedagogin koulutus

Ylioppilas 2010

"Joustavuus ja yksilöllisyys: lukio ja musiikki oli helpompi yhdistää, kun kaikki oli saman katon alla,
ja musiikkijuttuja saa tehtyä koulupäivän aikana. Iso juttu oli myös hieno porukkahenki opiskelijoiden
kesken ja loistavat opettajat. Musiikkilukion oppi tuntemaan kodikseen, ja lukioajasta ja
musalukiolaisuudesta tuli iso osa omaa identiteettiä."

Saana Sutinen

Keski-Pohjanmaan konservatorio, muusikon perustutkinto

Ylioppilas 2011

"Opinnoissa (ja pääsykokeissa) on ollut tosi paljon hyötyä lukiossa tehdyistä ryhmätöistä ja -keskusteluista.
Kielten ja äidinkielen tunneilla pidetyt puheet antavat oikeasti paljon valmiuksia ja
itsevarmuutta pitää vastaavia myös myöhemmissä opinnoissa. Pääsykokeissa
huomataan muut huomioonottava keskustelija, joten kannattaa kyllä satsata."

Iina Harju

Turun yliopisto, luokanopettajan koulutus