Laula, soita, sävellä

Kaustisen musiikkilukiossa voi opiskella musiikkia korkeasti koulutettujen ammattilaisten opissa. Opiskelija voi valita monipuolisesta kurssivalikoimasta omia tavoitteitaan tukevan kokonaisuuden. Tarjolla on niin klassisen, populaari-, kansanmusiikin kuin muidenkin genrejen opintoja.

Viulistit

Kaikki musiikkilukion opiskelijat ovat oikeutettuja suorittamaan Keski-Pohjanmaan konservatorion musiikkitutkintoja. Niitä voi suorittaa tutkintoja laulussa, instrumenteissa, teoriassa ja musiikin historiassa. Musiikkiopintoja ohjataan ja seurataan musiikin HOPS-palavereissa.

Musiikkia opettavat musiikkilukion lehtorit ja tuntiopettajat sekä Keski-Pohjanmaan Konservatorion ja Keski-Pohjanmaan Ammattikorkeakoulun opettajat.

Musiikkilinjalla opinto-ohjelmaan kuuluu vähintään 13 kurssia musiikkia.

Yksilöopetusta saa laulussa ja monipuolisessa soitinvalikoimassa. Ryhmäopiskeluun kuuluvat muun muassa orkesteri ja kamarimusiikkiryhmät, kuoro ja lauluryhmät, bändit ja kansanmusiikkikokoonpanot.

Rummut50

Kaustisen musiikkilukio toteuttaa joka vuosi musikaalin. Sen ohjaa ammattilaisohjaaja, ja se esitetään Kansantaiteenkeskuksen Kaustinen-salissa. Opiskelijoita toimii musikaalissa niin näyttelijöinä, apulaisohjaajina, lavastajina, maskeeraajina kuin muusikoinakin. Lisäksi he huolehtivat musikaalin äänentoistosta ja tuottamisesta.

Dingo

Viime vuosina on musiikkilukiossa on toteutettu mm. seuraavat musikaalit: Nahkatakkinen tyttö, Blondi, Hairspray, West Side Story, Rocky Horror Show, Titanic ja Cabaret. Keväällä 2016 esitetään Aleksis Kiven Kullervo.

Vuosilomalla 7.8.-31.12.2017

Vs. rehtori 7.8.-31.12.2017