Hakulomakkeet - Haastattelupäivät - Valinta

Kaustisen musiikkilukio on valtakunnallinen erikoislukio, joten lukioon voi hakea mistä päin Suomea tahansa. Lukuvuosittain opiskelijoita on noin 50 eri paikkakunnalta, Rovaniemeltä Helsinkiin.

Musiikkilukiossa on musiikkilinja, jolla on oma tuntijako sekä yleislinja, jonka tuntijako noudattaa valtakunnallista lukion tuntijakoa. Yleislinjan opiskelija voi valita kaikkia muita musiikkiopintoja, mutta ei yksilöopetusta.

Musiikkilukiossa opiskelija voi painottaa opinto-ohjelmaansa yksilöllisesti. Musiikkilukion opinto-ohjelmaa voi painottaa mm seuraavin painotuksin

- ilmaisutaito, musiikkiteatteri
- kansainvälinen liiketoiminta
- kuvataide
- liikunta ja erityisesti lajivalmennus.

Kaustisen musiikkilukioon haetaan nettihakemuksella valtakunnallisen yhteishaun yhteydessä 19.2.-12.3.2019, haku päättyy 12.3.2019 klo 15.00

HAKEMINEN

Hakulomakkeet

1. Hakulomake Opintopolussa

Opiskelija täyttää hakulomakkeen sähköisesti suoraan www.opintopolku.fi -sivulle.

1761 Kaustisen musiikkilukio, musiikkilinja
805 Kaustisen musiikkilukio

Nettihakemuksen on oltava tallennettuna tai paperihakemuksen on oltava perillä Opetushallituksessa viimeistään 12.3.2019 klo 15.00.

2. Täytä ennakkotietolomake, saat kutsun haastatteluun

Kaikki Kaustisen musiikkilukioon hakevat opiskelijat haastatellaan. Jos olet hakemassa musiikkilukioon musiikkilinjalle tai yleislinjalle, voit täyttää ennakkotietolomakkeen jo hyvissä ajoin ennen yhteishakua. Vastaa lomakkeen tietoihin. Lomakkeessa on valmiina valittavissa alla olevat haastattelupäivät ja ajankohdat. Valitset itsellesi niistä sopivin haastattelupäivä. Musiikkilukiolta tulee sinulle kutsu haastatteluun ja kellonaika. Samana päivänä tutor-opiskelijat esittelevät sinulle oppilaitosta. Kevään 2019 haastattelupäivät ovat:

Ma 14.1.2019 iltapäivä (ilmoittautuminen lomakkeella 7.1. mennessä)

Pe 8.2.2019 aamupäivä (ilmoittautuminen lomakkeella 1.2. mennessä)

Ke 20.2.2019 iltapäivä (ilmoittautuminen lomakkeella 13.2. mennessä)

To 7.3.2019 aamupäivä (ilmoittautuminen lomakkeella 28.2. mennessä)

Ti 19.3.2019 iltapäivä (ilmoittautuminen lomakkeella 12.3.mennessä)

Täytä tästä linkistä aukeava ennakkotietolomake ->  Hakijan ennakkotietolomake.

3. Todistukset / selvitykset musiikkiopinnoista

Lisäksi hakija toimittaa musiikkilukiolle todistukset (selvitykset) musiikkitaustasta. Todistukset voi toimittaa postitse tai tuoda koululle haastattelukäynnin yhteydessä. Todistuksista tulee käydä ilmi:

• soitto-/lauluopinnot, aika, paikka, opettaja
  • suoritetut musiikkitutkinnot
  • muut musiikkiopinnot, esim. teoria, ryhmämusisointi
  • musiikkiharrastukset, -harrastusryhmät, leirit, omat bändit, koulun musiikkikurssit
  • omat vahvuudet ja toiveet painotuksista lukioajan opinnoissa

Todistukset tulee toimittaa musiikkilukiolle viimeistään 12.3.2019Postiosoite koululle on:

4. Haastattelu

Kaikki hakijat (musiikki- ja yleislinja) osallistuvat haastatteluun.

Musiikkilinjalle hakija osallistuvat soveltuvuushaastatteluun, jossa arvioidaan hakijan musiikin harrastuneisuutta ja musiikin osaamista sekä valmiutta lukio-opintoihin. Hakijan musiikkipisteet (enint. 10 p) määritellään haastattelun perusteella. Musiikkilinjalle valintapisteet muodostuvat myös päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvosta (enint. 10 p).

Yleislinjan hakijoiden haastattelussa arvioidaan hakijan motivaatiota lukio-opintoihin ja kysytään hakijan toiveita siitä, mitä hän haluaa opinnoissaan painottaa. Musiikkilukiossa voi suorittaa myös mm. kansainvälisen liiketoiminnan ja urheiluvalmennuksen opintoja. Yleislinjalle valintapisteet muodostuvat perusopetuksen päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvosta (enint. 10 p).

Haastattelupäivänä jokainen hakija laatii alustavat kurssivalinnat 1. lukiovuodelle sekä musiikin että lukio-opintojen osalta. Haastattelupäivät ovat yhtä päivää lukuunottamatta ennen yhteishaun päättymistä.

Haastattelun yhteydessä hakijat tutustuvat tarkemmin musiikkilukion toimintaan, kouluun ja asumiseen.

Haastattelupäivien ohjelma

Ennakkotietolomakkeessa valittavat haastatteluajankohdat löytyvät  Hakulomakkeet -otsikon alla kohdassa 2.

Haastattelut pidetään hakijalle henkilökohtaisesti ilmoitettuun aikaan.

Kotisivulla on näkyvillä lukion ainevalintakortti, jotta opiskelija voi ennen haastattelua luonnostella opintosuunnitelmaa 1. lukiovuodelle.
Ainevalintakortti täytetään ja palautetaan haastattelun yhteydessä.
Haastatteluun liittyy myös tarkempi yksilöllinen ohjaus lukio-opintoihin.

Valinta

Musiikkilinja

Opiskelijat valitaan musiikkilinjalle vertailuluvun mukaisessa paremmuusjärjestyksessä, maksimipistemäärä on 20 pistettä.

Vertailuluku muodostuu seuraavasti:

1. 1. Peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvo, enintään 10 pistettä (keskiarvo 10,00). Suositeltavaa on, että keskiarvo on vähintään 7,20, mutta rehtori voi käyttää hakijoiden valinnassa harkintaa ja hyväksyä opiskelijoita alemmallakin keskiarvolla.
  2. 2. Musiikkipisteet, enintään 10 pistettä. Musiikkipisteet  määräytyvät haastattelussa todetun soveltuvuuden ja harrastuneisuuden perusteella.

Yleislinja

Opiskelijat valitaan yleislinjalle perusopetuksen päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon mukaan paremmuusjärjestyksessä.  Lukuaineiden keskiarvoraja on 7,0.

Vuoden 2019 valintojen tulokset julkaistaan koulun kotisivulla aikaisintaan 13.6.2019.

Hakijan on ilmoitettava opiskelupaikan vastaanottamisesta koulutuksen järjestäjälle viimeistään 27.6.2019.

Opiskelupaikkoja voi tiedustella myös yhteishaun ulkopuolella. Innokkaita ja musiikkilukiosta kiinnostuneita opiskelijoita voidaan ottaa opiskelijoiksi myös muulloin.

Rehtori

Opinto-ohjaaja, erityisopetus, korkeakouluopinnoista vastaava
Eliisa Koivukoski
Marjaana Rahkola virkavapaalla 31.1.2019 saakka.