Hakulomakkeet - Haastattelupäivät - Valinta

Kaustisen musiikkilukio on valtakunnallinen erikoislukio, johon voi hakea mistä päin Suomea tahansa. Lukuvuosittain opiskelijoita on usealta eri paikkakunnalta, Kemijärveltä Helsinkiin.

Musiikkilukiossa on musiikkilinja, jolla on oma tuntijako sekä yleislinja, joka noudattaa valtakunnallista lukion tuntijakoa. Yleislinjan opiskelija voi valita musiikkiopintoja lukuun ottamatta musiikin yksilöopetusta.

Musiikkilukiossa opiskelijalle laaditaan yksilöllinen opinto-ohjelma. Musiikkilukion opinto-ohjelmaa voi painottaa muun muassa seuraavasti:
- musiikkiteatteri, ilmaisutaito, tanssi
- kansainvälinen liiketoiminta
- kuvataide
- lyhyet kielet
- lajivalmennus

Hakuaika on 18.2.-10.3.2020.

HAKEMINEN

1. Täytä hakulomake Opintopolussa

Opiskelija täyttää hakulomakkeen sähköisesti suoraan www.opintopolku.fi  -sivulle.

1761 Kaustisen musiikkilukio, musiikkilinja
805 Kaustisen musiikkilukio

Nettihakemuksen on oltava tallennettuna tai paperihakemuksen on oltava perillä Opetushallituksessa viimeistään 10.3.2020 klo 15.00.
Kaustisen musiikkilukio saa tiedot hakijoista suoraan Opintopolku.fi -sivustolta

2. Täytä ennakkotietolomake, saat kutsun haastatteluun

Opiskelijan tulee toimittaa Kaustisen musiikkilukiolle selvitykset musiikkiharrastuksistaan ja suorituksistaan sekä omista vahvuuksistaan. Selvitykset voi joko lähettää postitse tai tuoda koululle haastattelukäynnin yhteydessä.

Hakijan ennakkotietolomake:
Musiikkitaustaasi koskevasta selvityksestä tulee käydä ilmi:
soitto-/lauluopinnot, aika, paikka, opettaja
suoritetut musiikkitutkinnot
muut musiikkiopinnot, esim. teoria, ryhmämusisointi
musiikkiharrastukset

Täytä tästä linkistä aukeava ennakkotietolomake ->  Hakijan ennakkotietolomake.

Musiikkilinjalle hakija voi kirjata selvityksiin esim. opinnot musiikkiopistossa (suoritetut tutkinnot), omat bändit, musiikin valinnaiskurssit koulussa sekä muut musiikkikurssit ja -kerhot.

Yleislinjalle hakija voi kirjata lisäselvityksiin omat harrastukset, vahvuudet sekä toiveet painotuksista lukioajan opinnoissa.

Selvitykset tulee toimittaa musiikkilukiolle viimeistään 10.3.2020

Postiosoite koululle on:

3. Haastattelu

HAASTATTELU- JA ILMOITTAUTUMISPÄIVÄT KEVÄT 2020

Ma 13.1.2020 (ilmoittautuminen lomakkeella 7.1. mennessä)
Ke 5.2.2020 (ilmoittautuminen lomakkeella 29.1. mennessä)
To 20.2.2020 (ilmoittautuminen lomakkeella 13.2. mennessä)
Ke 4.3.2020 (ilmoittautuminen lomakkeella 26.2. mennessä)
Ti 17.3.2020 (ilmoittautuminen lomakkeella 10.3.mennessä)

Haastattelupäivään kannattaa varata aikaa aamupäivästä, noin klo 10.30 alkaen, myöhäiseen iltapäivään.

Kaikki hakijat (musiikki- ja yleislinja) osallistuvat haastatteluun. Musiikkilinjalle hakijat osallistuvat musiikin soveltuvuushaastatteluun. Musiikkilinjalle valintapisteet muodostuvat keskiarvosta (enint. 10 p) ja musiikkipisteistä (enint. 10 p). Musiikkipisteet muodostuvat hakijan musiikin harrastuneisuudesta ja musiikin osaamisesta. Soveltuvuushaastattelussa arvioidaan hakijan motivaatiota musiikin opiskeluun ja lukio-opintoihin. Musiikkilukion yleislinjalle valintapisteet muodostuvat perusopetuksen päättötodistuksen keskiarvosta (enint. 10 p). Haastattelukäynnin yhteydessä laaditaan alustavat lukio-opintojen aine- ja kurssivalinnat 1. lukiovuodelle. Musiikkilinjalle aikovat tekevät musiikkitutorien kanssa alustavat musiikin valinnat. Kaikki hakijat tutustuvat haastattelupäivän aikana tarkemmin musiikkilukion toimintaperiaatteisiin.

Haastattelupäivien ohjelma

Ennakkotietolomakkeessa valittavat haastatteluajankohdat löytyvät  Hakulomakkeet -otsikon alla kohdassa 2.

Haastattelut pidetään hakijalle henkilökohtaisesti ilmoitettuun aikaan.

Kotisivulla on näkyvillä lukion ainevalintakortti, jotta opiskelija voi ennen haastattelua luonnostella opintosuunnitelmaa 1. lukiovuodelle.
Ainevalintakortti täytetään ja palautetaan haastattelun yhteydessä.
Haastatteluun liittyy myös tarkempi yksilöllinen ohjaus lukio-opintoihin.

Valinta

Musiikkilinja

Opiskelijat valitaan musiikkilinjalle vertailuluvun mukaisessa paremmuusjärjestyksessä, maksimipistemäärä on 20 pistettä.

Vertailuluku muodostuu seuraavasti:

1. 1. Peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvo, enintään 10 pistettä (keskiarvo 10,00). Suositeltavaa on, että keskiarvo on vähintään 7,20, mutta rehtori voi käyttää hakijoiden valinnassa harkintaa ja hyväksyä opiskelijoita alemmallakin keskiarvolla.
  2. 2. Musiikkipisteet, enintään 10 pistettä. Musiikkipisteet  määräytyvät haastattelussa todetun soveltuvuuden ja harrastuneisuuden perusteella.

Yleislinja

Opiskelijat valitaan yleislinjalle perusopetuksen päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon mukaan paremmuusjärjestyksessä.  Lukuaineiden keskiarvoraja on 7,0.

Vuoden 2020 valintojen tulokset julkaistaan koulun kotisivulla aikaisintaan 11.6.2020.

Hakijan on ilmoitettava opiskelupaikan vastaanottamisesta koulutuksen järjestäjälle viimeistään 25.6.2020.

Opiskelupaikkoja voi tiedustella myös yhteishaun ulkopuolella. Innokkaita ja musiikkilukiosta kiinnostuneita opiskelijoita voidaan ottaa opiskelijoiksi myös muulloin.

Rehtori

Apulaisrehtori