Kaikille Kaustisen musiikkilukion opiskelijoille pyritään järjestämään asunto. Kaustisen kunnan omistamia asuntoja sijaitsee lukion välittömässä läheisyydessä. Asunnot ovat soluasuntoja. Asunnoissa on kahden huoneen soluja, joissa on tilaa 1-2 opiskelijalle/huone.

Asunnot on kalustettu. Niiden varustukseen kuuluu mm. sänky, työpöytä ja vaatekaappi. Liinavaatteet, astiat ja muun tarvitsemansa asukkaan on tuotava itse. Jokaisessa solussa on oma keittiö ja saniteettitilat.

Lukion vieressä olevissa rakennuksissa tilaa on yhteensä 72 asukkaalle. Asukkaita varten yhteisissä tiloissa on sauna, tv- ja oleskelutila sekä pyykkitupa.

asuntola1

A- ja B- talojen asunnot ovat 2-4 asukkaan soluja. C-talon asunnoissa tilaa on kahdelle henkilölle.

Asuntojen vuokrat 1.8.2015 alkaen:
A- talo ja B-talo 85 euroa/kk (kaksi asukasta samassa huoneessa)
C- talo 155 euroa/kk (kaksio, jossa jokaisella asukkaalla on oma huone)

Kaustisen kunnan tekninen toimi on vuokranantaja. Asukkaat tekevät vuokrasopimuksen teknisen toimen kanssa. Alaikäisen opiskelijan vuokrasopimuksen solmii opiskelijan huoltaja. Kiinteistöjen hoidosta vastaa kunnan tekninen toimi. Alaikäinen opiskelija asuu huoneistossa huoltajan vastuulla.

asuntola2        asuntola3

Opiskelijoille on tarjolla Kaustisella asuntoja myös yksityisiltä henkilöiltä. Vuokrataso yksityiseltä taholta vuokratuissa asunnoissa on ollut n. 160 - 200 euroa/kk.

Asuntoasioista saa lisätietoja lukion kansliasta ja teknisen toimen kiinteistösihteeriltä, puh. 040 5251590.
Asuntolan kiinteistönhoitaja Jukka Känsälä, puh. 040 6601 208, sähköposti jukka.kansala(at)kaustinen.fi.

Asuntoasioista kerrotaan tarkemmin myös musiikkilukioon pyrkiville tutustumis- ja haastattelupäivinä.