joomla social share plugin

Musiikkilukion illassa 25.1. näkyi ja kuului esiintyjien ja heitä ohjanneiden opettajien (Salla Haavisto, Mika Jämsä, Samuel Lindell, Markus Luomala, Veera Luomala, Ville Ojanen, Hanna Pakkala, Juha-Matti Rautiainen, Mari Sillanpää, Rasmus Tammik, Jari Valo, Johanna Vanhamäki-Hanhikoski ja Siiri Virkkala) tehty työmäärä. Ohjelman oli koonnut musiikkilukion lehtori Markus Luomala ja illan juonsi Kamarimusiikkiviikon tuottaja Anna Pulakka.

Konserttiohjelma ulottui tälläkin kertaa klassisen musiikin aluetta laajemmalle lauluesityksiin, kansanmusiikkiin ja jazziin asti. Sävellystyöpajan avantgardistisen mielenkiintoisista tunnelmista tullaan toivottavasti kuulemaan vielä lisääkin opiskelijoilta itseltään! Illan aikana rehtori Ilona Salomaa-Uusitalon vuoden 2019 alumniksi julkistama näyttelijä Oona Airola lähetti niin lämpöiset ja kannustavat terveiset opiskelijoillemme, että niistä moni opiskelija ammentaa virtaa ja motivaatiota pitkäksi aikaa.

Konsertin ohjelmistossa kuultiin:

L. Siirtolan Kylmän kukkia, sov. Esko Järvelä, Janika Läspä & Riina Mäenpää, viulu; Hilda Hautakangas, alttoviulu; Anna Pulakka, sello.

Greensleeves (trad.), Ella Talja, alttoviulu; Hanna Kentala, piano.

J.S. BachinKaksoisviulukonsertto d-molli Vivace, Reetta Niku & Aliina Salmela, viuluJohanna Vanhamäki-Hanhikoski, säestys.

W.A. Mozartin kaksi aariaa oopperasta Figaron häät,

Aaria n. 2 Voi, che sapeteAsta Muuraiskangas, sopraano ja

Resitatiivi & Aaria n. 27 Deh vieni non tardar, o gioja bellaJanina Suihkola, sopraano.

Lauri Supposen* ohjauksessa syntyneiden sävellysten kantaesitykset:

The Comers, Roudausteos viidelle nuottitelineelle,

Havinaa, Ääniä leivinpaperista ja

Tuoli, Kuvaus arjen vakavuudesta ja ankaruudesta, jossa vain vahvin yksilö selviää,

Lasarus Blomster, Veeti Hietala, Henna Honkarinta,

Juho Kola, Lassi Krank, Sonja Lampinen,

Janika Läspä, Amanda Mylläri,

Viljami Riihimäki ja Anton Paananen

Autumn Sunset (säv. Lassi Krank), piano ja elektroniikka Lassi Krank,

Huurrepuut (säv. Vilma Jämsä & Tuulia Jussinmäki), Tuulia Jussinmäki, viulu; Vilma Jämsä, harmooni; Henna Honkarinta, kitara.

*Lauri Supponen on ohjannut Kaustisen Kamarimusiikkiviikon kanssa yhteistyössä järjestetyn sävellystyöpajan syksyn aikana.

S. Carlssonin Lehdokki, san. V.A Koskenniemi ja T. Kuusiston Sade, san. L. Latvala, Lauluyhtye Solina.

G. Faurén Siciliennen, op. 78, Touko Kentala, alttoviulu; Kaarina Nisonen, säestys.

F. Bruchin Viulukonsertto G-duuri, op. 263. osa Allegro energicoIida-Maria Hanhikoski, viuluJohanna Vanhamäki-Hanhikoski, säestys.

P.H. Nordgrenin Pelimannimuotokuvia2. TuumiskelijaMusiikkilukion orkesteri,joht. Markus Luomala.

Kaipaava (trad.) sov. E. Wuorela & J. Chydenius, Lauluyhtye (Janina suihkola, Anna Lampela, Aliina Salmela, Mari Sillanpää, Jukka Hulkko, Touko Kentala, Viljami Riihimäki)

R. Gallianon Tango pour ClaudeJanina Suihkola, harmonikkaIida-Maria Hanhikoski, viulu.

Laulu on ollut iloni ja työni(trad.), sov. I. Kuusisto ja Långdans från Sollerön (ruots. trad.), sov. K. Ala-Pöllänen, Musiikkilukion kuoro, joht. Mari Sillanpää.

J. van Heusenin, san. S.Cahn, Ain’t That a Kick in The Head, Jazz-bändi, sol. Kosti Korkeamäki.

T. Marian Yatra Ta, Muusio.

C. Burwellin/R. Djawadin Fargo & Game of Accordions, Musiikkilukion Grande Folklore Group, ohj. Ville Ojanen.

Rehtori

Apulaisrehtori
Rasmus Tammik

Opinto-ohjaus, korkeakouluopinnoista vastaava