joomla social share plugin

Näyttelijä Mikko Penttilä on Kaustisen musiikkilukion vuoden 2018 alumni!

(Kuva: MTV)

Mikko Penttilä, kuva: MTVKaustisen musiikkilukion alumni julkistettiin lukion Kamarimusiikkiviikon konsertissa perjantaina 26.1. Alumni (lat. alumnus, ’kasvatti’) tarkoittaa oppilaitoksessa aiemmin opiskellutta henkilöä. Vuoden alumniksi valitaan henkilö, joka muistaa matkallaan myönteisesti Kaustisen musiikkilukiota. Alumni toimii musiikkilukion lähettiläänä vuoden ajan. ”Kaustisen musiikkilukiosta on vuosikymmenten aikana valmistunut useita tunnettuja muusikoita, taiteilijoita ja yhteiskunnallisia vaikuttajia, joten valinta ei koskaan ole helppo”, rehtori Ilona Salomaa-Uusitalo mainitsi puheessaan ennen vuoden alumnin julkistamista.

Mikko Penttilä tunnetaan parhaiten MTV3:n Putous -sketsiohjelmasta. Ohjelmassa Penttilän hahmo on korkokengillä liikkuva Amaryllis Yamamoto, espoolainen teinityttö, joka on hurahtanut Aasian alakulttuureihin ja jonka lempiharrastus on Pokemonien metsästys. Putouksen lisäksi Penttilä on nähty MTV3:n Älä jäädy -viihdeohjelmassa, ja hän on myös näytellyt elokuvassa Juoppohullun päiväkirja. Penttilä on valmistunut teatterikorkeakoulusta näyttelijäksi vuonna 2014. Hän on kirjoittanut ylioppilaaksi Kaustisen musiikkilukiosta vuonna 2006.

Penttilä ei itse päässyt vuoden alumnin julkistamistilaisuuteen paikan päälle intensiivisten kuvausten vuoksi, mutta hän lähetti videotervehdyksensä, joka nähtiin lukion perjantai-illan konsertissa. ”Haluan kiittää koko sydämestäni Kaustisen musiikkilukiota tästä hienosta arvonimestä. Mukavaa että tällainen ’komeljantterikin’ voidaan valita vuoden alumniksi”, Penttilä sanoi pilke silmäkulmassa. Hän kertoi, että lämpimiä muistoja ja tärkeä oppimisjälki on jäänyt muun muassa lukion musiikkiteatterista. ”Kaustisen musiikkilukiolla on minulle hirvittävän tärkeä paikka sydämessä. Siellä nuori taitelijanalku pääsi toteuttamaan itseään ja tekemään teatteria ja musiikkia turvallisessa ja inspiroivassa ympäristössä”, Penttilä kiteyttää musiikkilukion merkityksen itselleen. Nykyisiä opiskelijoita hän kehottaakin nauttimaan ajastaan Kaustisella: ”Te saatte aivan huippuluokan lukiokoulutusta ja sen lisäksi teillä on mahdollisuus harrastaa ja harjoitella sitä asiaa mitä te eniten rakastatte, eli musiikkia ja taidetta. Siitä saattaa myös joku päivä tulla ammatti, niin kuin itselleni on onnellisesti käynyt.”

Lauantain Putous-lähetyksessä Penttilä mainitsi valintansa Kaustisen musiikkilukion vuoden alumniksi. Huumorilta ei vältytty tällöinkään: ”Toisena ehdokkaana vuoden alumniksi oli Sampon kyläkauppa, mutta lupasin kaikille äänestäjille oman tontin Kaustiselta, niin minut valittiin sitten ihan rehellisesti”, Penttilä vitsaili.

Vt. rehtori 1.1.-21.6.2018

Opinto-ohjaaja